Cei de la Sram au fost intotdeauna vizionari, parca era Doc din “Back to the future”.

Dupa ce au lansat variant XX1 lumea s-a gandit ce-ar putea urma. Au venit variantele Eagle cu un pinion mare de 50. Si apoi toti s-au gandit ca o sa urmeze 13 pinioane. Nu a fost cazul (inca) fiindca ecosistemul Eagle s-a marit printr-un pinion de 52. Practic un raport de 520% fata de 500%.

Ce grupuri beneficiaza de noul pinion de 52? GX Eagle, X01 Eagle si XX1 Eagle.

GX Eagle

Partenerul tau pentru turele zilnice, calitate foarte buna, unde cateva grame extra nu conteaza.

Pe langa grupul de pinioane si schimbatorul spate a fost modificat pentru a functiona atat pe 11-50 cat si pe 11-52.

Ce mai primeste GX? Un angrenaj de carbon care are 555 de grame, fata de 620 grame, fratele lui de aluminiu.

Trigger shifterul GX este updatat si el, mai precis este adaugat un model “single click” conceput in special pentru ebike-uri unde nu e nevoie sa schimbi mai multe viteze dintr-un singur foc.

 

X01 Eagle

Acest grup a fost conceput pentru riderii si racerii care au nevoie de adaptabilitate si versatilitate de la bike-urilor lor. Chiar daca te dai de distractie sau vrei sa castigi orice cursa, X01 este proiectat sa faca fata oricarei provocari.

Evident pinioanele X01 isi fac loc pentru cel de 52, schimbatorul spate are parte de aceeasi modificare pentru a fi compatibil cu pinion de 52 dar si 50. Angrenajul de carbon este cel mai rezistent din tot acest “ecosistem” Eagle. Maneta de schimbator isi mentine acelasi feeling rigid dar precis, dar evident este adaugata si varianta “single click” pentru ebike-uri.

Varianta AXS a schimbatorului si manetei sunt si ele compatibile cu pinionul de 52. Deci, no worries.

XX1 Eagle

Stiti ca e varianta de top, dedicata in special celor care se lupta cu gramele dar cauta performanta totala de la grupul lor Eagle. Daca-s bune pentru riderii din Cupa Mondiala, cu siguranta vor face fata cu brio si pentru orice amator.

In acest caz nu doar ca pinioanele primesc upgrade-ul la 52 dar va fi disponibila si o culoare noua: Copper (cupru). Schimbatorul evident are o geometrie updatata, angrenaju este in continuare cel mai usor dintre toate, maneta de schimbator primeste si pe sora ei “single click”. Lanturile sunt disponibile in mai multe culori: negru, auriu, cupru sau curcubeu. Varianta AXS este upgradata pentru pinionul mare de 52. Evident se poate face orice combinatie de componente AXS intre X01 si XX1 Eagle.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.