Azi vă prezentăm o bicicletă personalizată. Proprietarul este Igor Gordienko, un rider pasionat din Moscova, Rusia. Pasiunea cea mai mare sunt cursele pe etape, Besdity MTB Trophy 2013, în Polonia, fiind prima lui cursă de acest gen. Evident pe un hardtail. De atunci a mai concurat la astfel de evenimente fie în Rusia, Spania sau Polonia dar au fost făcute cu un full suspension.

Datorită noutăților apărute în această industrie, Igor a făcut din nou trecerea la un hardtail însă cu niște adaptări care să-i permită participarea la curse pe etape fără să sufere prea mult.

Primul lucru sunt roțile: cele cu un canal intern de 25-27mm sunt un “standard” în zilele noastre, mai ales deoarece anvelopele de 2.2-2.3 la o presiune mică, oferă o stabilitate și un comfort unde în trecut aveai nevoie de un full. Tijă de șa ajustabilă este și ea de mult pe piață, însă mai nou, există modele special create pentru XC: cu un travel mic și mai ales ușoare, lucru critic pentru o astfel de bicicletă.

Toate aceste modificări i-au permis lui Igor să treacă înapoi pe hardtail, iar în acest an el va participa spre exemplu la Andalucia Bike Race sau Bike Transalp, ambele curse fiind “Hardtail friendly”.

Așadar Igor a venit cu un set-up ușor dar rezistent în același timp, practic și de încredere pentru astfel de curse.

Cadru: Scott Scale World Cup
Furcă: Fox SC32 Elite
Manetă blocaj: RockShox TwistLock, that perfectly works with Fox fork
Transmisie: Sram Eagle X01-soluție temporară până la lansarea Sram eTap Eagle
Angrenaj: Sram XX1 Eagle Dub + 34t ȘRAM chainring
Frâne: Shimano XTR 9000
Ghdion: Darimo, 710 mm
Pipă: Syntace Flatforce 66 mm
Manșoane: ESI Fit XC.
Tijă de sa: BikeYoke Divine ȘL 350g
Sa: Specialized Power Arc S-Works. Este fanul șeilor scurte
Pedale: CrankBrothers Egg Beater 11
Alte piese mici: Trickstuff and Carbon-Ti

Seturi de roți:
1) Pentru cursele pe etape: jante Nextie 27mm, butuci DT Swiss 240 (54t ratchet), spițe Sapim CX-Ray, discuri Magura Strom ȘL 2.0, pinioane SRAM XX1 . Anvelope: Schwalbe Racing Ray 2.25 “+ Racing Ralph 2.25” 2019
2) Pentru XCO (cele mai ușoare): jante Duke Lucky Jack ȘL (25,6mm), butuci Newmen, spiteSapim CX-Ray , discuri Trickstuff, pinioane SRAM XX1 . Anvelope: Specialized Renegade S-Works 2.3 “+ Fast Trak S-Works 2.3”
3) Pentru noroi: roți Syncros ieftine. Anvelope: Shwalbe Dirty Dan 2.0 Addix SpeedGrip

Greutate: 8.2kg

Poate pe viitor veți putea admira bicicleta lui Igor și în România la vre-o cursă pe etape.
Până atunci noi îi dorim succes.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.