Am pus si noi mana, pe langa restul echipelor sponsorizate, de noile anvelope CST Jack Rabbit II Pro. Spunem asta pentru ca modeul nu este disponibil inca la vanzare, dar s-ar putea sa apara.

Cu toate ca e asemenator cu Maxxis Ikon, acesta difera destul de mult.

Am testat variant 29 x 2.20 cu 120tpi, 3C (triple compound) si protective EPS.

Alte informatii oficiale nu am primit. Mai stim ca in tara sportivii de la NoMad Merida CST il testeaza si folosesc atat la antrenamente cat si la curse.

L-am testat aproximativ 1000 de km pana in acest moment, aproximativ 90% offroad si 10% pe sosea. A fost evidenta montarea lui tubeless care s-a facut foarte usor. Intr-o roata am folosit sealant Tune One Shot iar in cealalalta Peaty’s pentru a vedea daca exista diferente, daca vre-una pierde aer si practic sa le putem compara una langa cealalta. In decurs de o saptamana pierderile de aer au fost foarte mici, neglijabile am zice. Cu toate ca este recomandat sa folosim anvelopa la o presiune mai mare de 2.5 bari, datorita latimii acesteia am mers in cea mai mare parte cu 1.7 Bar fata si 1.8 Bar spate. Pe unele trasee am putut merge si cu presiune mai mica, iar altele au necesitat o presiune ceva mai mare.

Am reusit sa vedem cum se comporta in toate conditiile meteo. Cu toate ca ar trebui sa fie un cauciuc „fast rolling” asta nu ne-a convins, a trebuit sa ne convingem.

Pe hardpack ruleaza intr-adevar foarte bine si are o aderenta peste medie. Pe nisip are o slabiciune, dar cam toate anvelopele de acest gen o au. Daca traseul e ud (nu noroi) se comporta foarte bine si crampoanele au o degajare buna. In cazul noroiului nu a avut prea mare succes, dar JackRabbit totusi poate trece peste o astfel de aventura.

Asadar ca si concluzie, CST JackRabbit II Pro este o anvelopa foarte faina pe care o recomandam atat de concurs cat si all around, cu un profil rapid, dar totusi care sa asigure incredere. Sunt usurele cu o protectie la pana mai mult decat decenta.

Asteptam cu nerabdare sa aflam data lansarii lor si pretul cu care vor fi comercializate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.