VLA_1269

Garmin Edge 820, sau reincarnarea lui Edge 1000 in carcasa lui Edge 520. Acesta e un GPS de bicicleta cu mai multe functii decat vom folosi noi, intr-o forma compacta cu ecran tactil.

Si in plus de asta iti poti “spiona” prietenii. Pe bune, chiar poti. Asadar acest aparat a integrat foarte bine usurinta de a naviga, de a incarca pe Connect Garmin sau Strava turele facute via telefon sau WiFi. Prin conexiunea Bluetooth poti vedea cine te suna sau iti da sms-uri fara a mai scoate telefonul din buzunar, iti poti conecta power meterul sau alti senzori.

Durata de viata a bateriei e o chestie foarte subiectiva, tine intre 5 si 15 ore tinand cont de ce functii ai pornite.

Oricum, haideti sa va zicem cele mai interesante detalii:

 • Ecran tactil de 200×265 pixeli
 • GPS + Glonass
 • Harti de baza, cumparat din Romania primesti gratuit harta Romaniei
 • Ecran configurabil dupa necesitatile fiecaruia, chiar si cand pedalezi (desi nu recomandam asta in timpul mersului)
 • Poti copia trasee sau ture si poti concura cu tine sau un partener virtual
 • Copiere automata pe Strava sau Connect Garmin, Training Peaks sau altele
 • LiveTrack si GroupTrack
 • Analiza a puterii, estimare a VO2max, Recovery Adviser, FTP si altele

Parerea noastra:

Edge 820 e foarte placut la atingere, fiind obisnuiti cu Edge 520. Gasesti usor functiile prin meniu si daca esti obisnuit cu interfata Garmin si daca nu.

Nu am testat in schimb functia de LiveTrack sau GroupTrack dar in schimb apreciez ca vad pe ecran cand suna cineva. Stiu ca daca insista sotia trebuie sa ma opresc sa raspund sau daca e ceva numar necunoscut pot sa il ignor.

Daca folosesti un power meter ai o mai multe optiuni pentru masurare si analiza: in timp real, la 3 secunde, la 10 secunde, Normalized Power, Factor de intensitate, iar daca power meterul tau sunt pedalele Garmin Vector poti masura balansul intre piciorul stang si drept sau cat ai stat in picioare si in sa.

Navigatia e departe de Google Maps sau de ceea ce iti poate oferi un smart phone dar isi face treaba foarte bine. Oricum are o varianta de „course creator” care iti ofera instructiuni foarte precise pe unde ar trebui s-o iei. Mai fain decat in cazul gps-urilor de masina.

O alta functie interesanta si de luat in calcul e „Incident Alert” care odata setata bine poate trimite unui contact de la tine din agenda telefonului cu locatia ta. Faza e ca ori nu am setat eu bine, ori inca functia nu e „tunata” cum trebuie pentru ca nu isi da seama daca te opresti brusc sau ai avut un accident. Cel putin iti apare pe ecran un mesaj prin care in 20 de secunde poti anula trimiterea acelui mesaj.

Bateria tine in medie cam 15 ore in functie de senzorii conectati, functiile pornite si asa mai departe, dar cu „power saver” pornit. Aia inseamna ca la un moment dat intra in hibernare, dar se porneste rapid cand atingi ecranul.

Plusuri si minusuri:

Ecranul tactil e o sabie cu doua taisuri. Se misca bine, intri usor in meniu, etc, dar asta poate fi si minusul, in cazul in care-l atingi din greseala. De asemenea cand ploua sau picura ceva transpiratie de pe frunte am mai patit din cand in cand sa se schimbe ceva pe ecran. Totusi exista o functie de blocare a acestuia in cazul in care in timpul turei/antrenamentului/cursei nu vrei sa il butonezi.

GPS+Glonass = gasirea semnalului foarte repede. In cazul meu nu s-a intamplat sa dureze mai mult de 30 de secunde.

Per total e un device foarte fain care-l recomandam cu incredere.

Daca cumva aveti intrebari lasati-ne un comentariu si incercam sa va raspundem.

 

Poate fi cumparat de la CycleMaster.ro la cel mai bun pret din Romania.

 

One thought on “Test: Garmin Edge 820

 1. teodor

  ”PE care-l recomandam”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.