VLA_9617

ESI Grips sunt renumiti pentru mansoanele lor de silicon. Dupa cum puteti vedea si pe ambalaj sunt optiunea multor campioni mondiali si olimpici. Asta spune multe despre un produs.

De ceva timp au scos pe piata doua noi modele, ergonomice pentru un plus de comfort si control. Fit XC si Fit CR, reprezentand pozitia naturala a mainii pe ghidon.

Foarte pe scurt XC e de la Extra Chunky si Chunky, prima reprezentand extremitatile si a doua interiorul iar CR e de la Chunky si Racer’s Edge. Am testat mai bine de 10 luni ambele modele si azi va povestim despre Fit XC.

Trecand de la Chunky la Fit XC a fost o tranzitie simpla si rapida, obisnuindu-ne cu noua pozitie foarte rapid. Calitatea produsului e aceeasi, fiind fabricate 100% in Statele Unite. Pe ambalaj gasiti si instructiuni despre cum le puteti monta usor si sigur pentru a va putea bucura de ele. Ca si in cazul modelului Chunky rezultatul e acelasi:

Din ce am testat noi am remarcat mai multe lucruri pozitive:

– aderenta: indiferent de conditiile atmosferice, mana nu a alunecat niciodata de pe grip

– comfortul: datorita spumei de silicon din care sunt fabricate, comfortul este imbunatatit fata de oricare alt grip testat de noi pana acum

– rezistenta in timp: aici nu putem sa confirmam nimic, insa cei de la ESI declara ca sunt rezistente la razele UV si in timp acestea nu se intaresc

– intretinerea: este foarte simpla, se spala foarte usor. De asemenea se monteaza/demonteaza foarte simplu, fara a mai folosi fixative de par, lipici sau alte improvizatii.

Avantajul fata de niste gripuri lock on este faptul ca sunt cu cel putin 100 de grame mai usoare, nu zgarie ghidonul, in special daca acesta este de carbon. Intr-adevar acestea se monteaza/demonteaza mai rapid decat gripurile ESI, insa nu cred ca acest lucru sa fie un impediment in achizitionarea uneia sau mai multor perechi.

Singurul dezavantaj e pretul putin mai mare decat, fiind aproximativ 140 de lei.

Ramanem fani ESI Grips iar daca voi vreti sa va cumparati o pereche (sau mai multe, evident) le puteti achizitiona de la Cycle Master, spre exemplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.