microshift-eXCD-electronic-mountain-bike-shifting02

Marii producatori Shimano, Sram sau Campagnolo au deja cel putin cate un grup electronic. Sram si Campa doar de sosea. Pe parte de mtb din spate vine Microshift cu eXCD. Se pare ca bateria lor ar fi mai durabila dar si tot grupului ceva mai accesibil ca pret avand un pret de aproximativ 600 de euro.

Va fi un sistem dedicat pentru 1×11 deci totul ar trebui sa fie mai simplu.

Bateria va fi legata de maneta de schimbator, lucru care o va face ceva mai butucanoasa ca aspect. Nu stim daca e cea mai buna idee insa atunci va exista un singur cablu care merge direct de la maneta pana in schimbator. Cei de la Microshift au spus ca va fi disponibil spre vanzare incepand cu acest an, insa nu au precizat cu exactitate luna.

Dupa cum am spus bateria ar avea o durata de viata mai lunga, aproximativ 10000 de schimbari de viteza cu “clutch”-ul blocaj sau 16000 cu el deblocat.

In cadrul testului de la Taipei Show, schimbatorul spate a fost relativ lent cu cele de Shimano dar se lucreaza la programarea acestuia si produsul final ar trebui sa fie la fel ca orice schimbator de pe piata in momentul asta. Acesta va fi compatibil cu orice grup de pinioane de 11 viteze.

Asteptam sa vedem cum va arata produsul final si care va fi pretul de vanzare.

 

 

Foto si info via bikerumor.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.