CDALFINALE17_team action_By ADL0281

In sfarsit, dar chiar in sfarsit ne bucuram ca noile bike-uri Cannondale Jekyll si Trigger au fost lansate. Jekyll-ul l-am vazut prima data anul trecut la Jerome Clementz si mai apoi la alti rideri din cadrul echipei Cannondale Overmountain. Am mai vazut ceva fotografii spion pe internet intre timp dar tehnic nu stiam nimic.

Ei bine saptamana asta cei de la Cannondale au lansat la Finale Ligure, in Italia, locul unde traditional se tine ultima etapa de Enduro World Series in fiecare an noile biciclete.

Bun, hai sa incepem cu noul Cannondale Jekyll – este modelul conceput pentru enduro, pentru orice proba de enduro. E gandit sa mearga si la deal, dar mai ales la vale. Are un travel de 165mm in varianta Flow si 130 in modul Hustle ( nu Hustler). Pentru a obtine cele mai scurte chainstay-uri posibile au integrat si offsetul asimetric al rotii spate (Ai Offset) care practic muta butucul spate cu 6mm mai spre dreapta, centrand roata pe mijlocul flanselor, nu a butucului obtinand pe langa asta si o roata spate mai rigida si mai rezistenta. Socul spate Fox Dyad a fost inlocuit cu Fox Gemini, care e un soc nou dar cu aceeasi idee ca si Dyad – doua variante de travel, ajustabile direct de pe ghidon. Poate va amintit ca pe vremuri Cannondale chiar a avut un bike de DH denumit Gemini. Cablurile vor fi ascunse prin cadru, linkul suspensiei spate va fi din carbon, pe toate modelele pentru ca e mai rigid si mai usor decat unul de aluminiu. Downtube-ul va avea o protectie de carbon pentru a fi protejat in cazul unor lovituri “sub centura”. Pivotii vor fi LockR, acelasi sistem cum are deja si Scalpel-Si – mai rigid, si demontabil cu scule obisnuite, existente in trusa de scule a oricui (inbusuri de 4, 5 si 6mm). Am uitat sa precizam ca noul Jekyll este compatibil cu Shimano Di2, putand monta bateria in cadru. Nu in ultimul rand pe seattube, sub linkul suspensiei intra un bidon de 750ml. Unghiul furcii va fi de 65 de grade si chainstay-urile de doar 420mm. Vor exista 4 modele, 3 de carbon si unul de aluminiu cu diverse echipari.

 

Cannondale Trigger – au renuntat la varianta 29er si au ramas doar la 27.5″. Bun. Trigger ramane un bike dedicat pentru all mountain cu care sa poti urca relativ lejer dar sa te simti foarte bine la vale. Va avea acelasi soc Fox Gemini. Cursa va fi de 145mm in varianta Flow si 115 in varianta Hustle. Suficient sa te descurci pe orice teren. Bike-ul imprumuta sau mai bine imparte din tehnologii cu noul Jekyll: Ai-Offset pentru roata spate, deci implicit chainstay-uri foarte scurte, link de carbon pentru suspensia spate, compatibilitate cu Shimano Di2, protectie de carbon pentru downtube, si evident posibilitatea de a pune un bidon tot de 750ml pe seat tube. Unghiul furcii va fi de 66 de grade, suficient atat pentru o tura epica in munti cat si pentru o cursa de Enduro (daca e cazul). Chainstay-urile vor avea si in acest caz 420mm. Vor exista 3 modele, toate de carbon, cu diferite echipari si evident diferite preturi. Trigger va fi disponibil si pentru fete intr-un model special adaptat pentru ele.

 

Momentan nici unul din noile modele de Jekyll si Trigger nu mai sunt echipate cu legendara furca Lefty. Totusi asteptam sa vedem cum se comporta pe teren. Cu siguranta trebuie sa exista imbunatiri fata de modelele anterioare.

De indata ce prindem vre-unul la test va dam si voua de stire cum se comporta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.