img_9095

Intr-un final cei de la Shimano si-au dat seama ca o siguranta de lant e cea mai simpla si mai usoara metoda de a conecta un lant.

Au mai avut mai demult un astfel de produs dar nici nu a prea fost bagat in seama datorita faptului ca era pur si simplu inutilizabil si foarte nesigur. Sram si KMC au deja de multi ani astfel de sigurante si chiar daca ei recomanda sa le schimbati odata cu lantul, din testele noastre pot fi refolosite sau pur si simplu pastrate de rezerva in cazul in care rupeti lantul intr-o tura.

Shimano va produce aceasta siguranta doar pentru lanturile de 11 viteze. Evident in mod normal nu functioneaza decat cu lanturile lor, dar tot asa, din experientele noastre, cum o siguranta Sram sau KMC functioneaza pe un lant Shimano, reciproca ar trebui sa fie valabila.

Pretul (aproximativ) recomandat de vanzare va fi undeva la 10 euro. Probabil in shop-uri acesta va fi mai mic deoarece daca e sa comparam, pe la 20 de euro putem achizitiona un lant nou Sram de 11 viteze care are siguranta inclusa in pret.

foto si info via bikerumor.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.