wild_racer_2

De mult timp am dorit sa scriem acest review insa de fiecare data am amanat in ideea de a gasi o problema acestor anvelope.

Michelin Wild Race’R Advanced Ultimate este cel mai usor cauciuc de mtb produs de francezi. Varianta de 2.2 care am testat-o noi are o greutate declarata de 560 de grame si mai multe tehnologii de care beneficiaza: Advanced Technology, Gum-X si asa mai departe. Despre toate astea puteti gasi informatii foarete usor pe site-ul lor asa ca nu va incarcam noi aiurea.

Testul s-a desfasurat pe o perioada de aproape 6 luni de zile, timp in care am “calarit” anvelope in aproape toate conditiile de sol si vreme posibile. Sa incepem cu montajul lor. Le-am folosit in varianta tubeless pe niste jante Ryde Trace XC 29er. Latimea lor era de aproape 2.2 iar inaltimea de 2.25. S-au umflat cu pompa de podea foarte usor iar sigilarea poriilor a avut nevoie de o iesire. Compound-ul cauciucului Gum-X este foarte moale si ofera o aderenta foarte buna datorita crampoanelor mici. Pe trasee uscate de hard-pack s-a descurcat foarte bine daca nu chiar mai bine decat condurentii directi (aici putem mentiona Continental Race King sau Schwalbe Racing Ralph). La aceeasi greutate cu Schwalbe Thunder Burt s-a comportat net superior in ceea ce priveste aderenta.

Chiar si in conditii de trasee ude a facut fata bine provocarilor. Casing-ul flexibil a facut trecerea usoara peste radacini. Crampoanele laterale chiar daca au un grip progresiv si fac din Michelin Wild Race’R Advanced Ultimate o anvelopa destul de previzibila. Practic dupa cateva tura iti poti da seama usor care-i sunt limitele. Surpriza va fi atunci cand iti vei da seama ca stacheta e destul de sus.

Totusi pentru a mentine o greutate scazuta peretii laterali sunt destul de subtiri si exista sansa ca in cazul unul traseu foarte bolovanos de munte (sau pe la vre-un maraton mai “hardcore”) sa taiati anvelopa, ceea ce nu e cel mai placut lucru. Asa ca pentru mai multa protectie laterala recomandam varianta Wild Race’R care desi este ceva mai grea este mai sigura in conditiile date.

Dupa parerea noastra, Wild Race’R Advanced Ultimate este o anvelopa perfecta pentru cei care cauta o greutate redusa, aderenta buna si comfortul oferit de balonajul mare. Pentru un plus de viteza exista si o varianta de 2.0, iar cei cu roti de 27.5 nu ar trebui sa-si faca griji. Michelin are si aceasta optiune (ar fi si culmea).

Michelin este importat in Romania de catre Extreme Riders Distribution si se gaseste in aproape toata tara prin magazinele lor partenere la un pret recomandat de 255 de lei.

Text si foto: Vlad Sabau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.