SN_Cannondale_DNGSelects_29

Cannondale schimbă cursul bicicletelor de Cross-Country cu debutul noului model Scalpel-Si

Cannondale a anunţat evoluţia revoluţionară a noului model XC full suspension de competiţii, Scalpel Si. Construit special pentru a aborda modificările constatate la competiţiile de cross-country din Cupa Mondiala, modelul Scalpel-Si oferă un avantaj competitiv de la începutul cursei şi până la finalul acesteia. Bicicleta a fost prezentată în cadrul evenimentului Riva Bike Festival din Lake Garda, Italia.

“În ultimii ani, competiţiile de cross-country au fost într-o continua schimbare. Căţărările devin din ce in ce mai înclinate iar coborârile mai abrupte. Aşadar, nu este loc de greşeală iar pentru a câştiga, nu este de ajuns o bicicletă uşoară şi rigidă, ai nevoie de o manevrabilitate şi un control ridicat. Inginerii şi designerii de la Cannondale au luat această provocare, combinând geometria vizionara cu tehnologia noastră System Integration Design, creând astfel performanţa necesară pentru abordarea noilor trasee. Modelul Scalpel-Si este construit pentru scena mondială,” a declarant Scott Rittschof, Senior Vice President of Global Marketing şi Product Development pentru Cannondale.

Cannondale are o istorie foarte bogată în ce priveşte folosirea inovatiei şi tehnologiei, pentru a dezvolta biciclete XC de înaltă performanţă, pentru sportivii săi. Scalpel-Si este dezvoltat utilizând abordarea tehnologiei System Integration (Si), unde componentele cheie precum angrenajul, furca si cadrul sunt toate dezvoltate împreună. Patentul tehnologiei transmisiei offset Ai (Asymetric integration), ofera cel mai scurt chainstay din ciclismul montan, pentru o tracţiune a roţii spate de neegalat şi o manevrabilitate rapidă, fără a sacrifica spaţiul dintre roată şi cadru sau de a fi limitat în folosirea unei transmisii cu o singură foi. Prin combinarea chainstay-ului foarte scurt, a tehnologiei Ai offset (Asymetric Integration) şi a legendarei construcţii a cabonului BallistTec, Cannondale reuşeşte să ofere cea mai uşoară, rigidă şi rezistentă bicicletă full- suspension de cross-country de pe piaţă.

Cannondale introduce OutFront Steering Geomentry (geometria orientata spre fată) care combina unghiul de atac (Head Angle) de 69.5 al modelului Scalpel-Si cu offset-ul furcii de 55mm,  disponibil doar pe Lefty. Această tehnologie patentată oferă ciclistului tot ce este mai bun: un unghi de atac lejer pentru stabilitate şi pentru atacarea noii generaţii de trasee tehnice. Performanţele sunt de asemeni sporite, datorită furcii Lefty, cea mai uşoară, rigidă, rezistentă şi precisă furcă din lume.

Cele două modele de damă Scalpel-Si vin cu roti de 27.5” dar oferă aceeaşi atitudine şi performanţă, folosind aceleaşi tehnologii patentate, System Integration (Si) şi Asymetric Integration (Ai). Acestea sunt dotate cu furca Lefty şi un pachet de piese atent selectate, pentru o experienţă perfectă! Scalpel-Si va fi disponibil în 10 variante de echipări/culori, cu preţuri între 3.000 usd şi 12.000 usd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.