SRAM-Level-brake-3-630×420

Cand vine vorba de putere de franare si control, Sram are incredere in optiunea de a alege fiecare rider exact produsul care i se potriveste pentru a se adapta necesitatilor fiecaruia. Asa a luat nastere noua gama de frane Level, cu tehnologii folosite deja in 2015, care au castigat prin Loic Bruni Campionatul Mondial de Downhill.

O optimizare a puterii si modulutiei franelor e cel mai mare castig al noilor frane, dar si designul care are noi caracteristici: doua pistoane noi, reglajul manetei fata de ghidon ascuns, leviere de frana, toate noi.

Dar mai intai sa vedem impreuna un scurt clip de prezentare pentru a afla cateva detalii

 

Exista mai multe modele:

Sram Level Ultimate – care vor inlocui Sram XX

Sram Level TLM – care vor inlocui Sram X0

Sram Level TL – care vor inlocui Sram DB5

Sram Level T – care vor inlocui Avid DB3

Sram Level – care vor inlocui Avid DB1

Sram Level Ultimate – va fi varful de gama pentru Cross Country si Trail. Folosind, dupa cum am mentionat si mai devreme, aceleasi tehnologii ca si in cazul franelor lui Loic Bruni, au dezvoltat un pachet mai usor, mai mic si optimizat pentru XC. Datorita levierului de frana de carbon se obtine si o scadere a greutatii. Pistonul are capacitati imbunatatite de a risipi caldura generata de franare si implicit se obtine acea putere de franare necesara, exact cand e nevoie. Maneta are acelasi tip de piston, garnituri si rezervor ca si Guide, un nou tip de reglaj al manetei fata de ghidon si etrierul are doua noi pistoane de 21mm. Greutatea lor incepe de la 318 grame, cu disc CLX de 160 si surubaraie de titan. Pretul recomandat de vanzare e de 324 de euro / bucata.

sram_level_ultimate

Sram Level TLM – Cu acelasi pedigree de castigator TLM este foarte similar cu Ultimate, doar ca nu are levier de carbon si nici suruburi de titan. Greutatea este de 356 de grame, cu disc CL de 160mm. Evident se mai poate face o economie in cazul schimbarii suruburilor. Pretul recomandat este de 207 euro / bucata

sram_level_tlm

Sram Level TM – gandita astfel incat sa nu spargi pusculita. Combina un pachet care sa faca fata cerintelor unei curse de XC dar si solicitarilor unui Trail, gasim tehnologii luate de la Ultimate si TLM. Diferentele apar la etrier dar puterea e aceeasi. Are 370 de grame cu disc de 160 CL iar pretul recomandat este de 111 euro / bucata.

sram_level_tm

Sram Level T – performante la pret decent. Acelasi tip de tehnlogii in maneta de frana ca si la Guide: piston, garnituri, rezervor, aceeasi putere ca si TLM si TL, doar ca prinderea de ghidon e similara cu cea de la arhicunoscutele frane Avid Juicy, cu doua suruburi. Are 410 grame cu disc de 160 CL si pretul recomandat e de 89 euro / bucata.

sram_level_t

Sram Level – frana la pret entry level dar cu capacitati peste medie. Prinderea manetei e tip „pinch” fiind necesara demontarea mansoanelor, dar la un pret de 69 de euro / bucata este foarte decenta. Are o greutate de 430 de grame cu disc de 160mm CL.

sram_level

Pareri personale: Asteptam sa vedem cum se comporta noile frane Sram Level. Insa daca vor avea acelasi succes precum Sram XX, care le-am testat sau Sram Guid RSC, care au fost arhilaudate, atunci putem asista la intrarea intr-o noua era in care „razboiul” cu Shimano pe partea de frane va ajunge la un alt nivel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.