AM_GroupRideLife-160207-224

Transmisiile 1x sunt pe piata de mai multi ani dar pana acum variantele high end au fost putin mai inaccesibile datorita pretului.

NX de la Sram este cea mai ieftina transmisie 1×11. Pentru ca prima impresie e importanta Sram s-a gandit ca un grup simplu de utilizat si accesibil ca pret va face ca lumea sa se dea mai mult pe bicicleta.

Angrenajul Sram NX 1x

Are brate din aluminiu 6000, un pret recomandat de 120 de euro si este conceput pentru XC, Trail si Enduro. Este compatibil cu toate tipurile de transmisie 1x de la Sram si este cel mai accesibil ca pret angrenaj de pe piata, fiind disponibil atat cu monobloc GXP cat si BB30 cu o greutate ce pleaca de la 680 de grame. Placile compatibile sunt de la 28 pana la 40 iar lungimea bratulelor de la 155 pana la 175mm.

SM_NX_Crank_1000_32T_AL_Spider_24mm_Side_Black_MH

Schimbatorul spate Sram NX

Are aceeasi „geometrie” ca si restul schimbatoarelor Sram 1x, blocaj al custii pentru a facilita demontarea rotii spate si Clutch Type 3. Pretul recomandat va fi de 76 de euro. Cage-ul este din otel iar greutatea este de 322 de grame.

SM_NX_RD_Side_Black_MH

Maneta de schimbator Sram NX

Exista doua variante. Trigger-ul la doar 28 de euro pret recomandat de vanzare isi intrece de departe concurenta. De fapt, in acest moment nici nu prea are concurenta. Poti schimba maxim cate 5 pinioane in sus, are 142 de grame, iar singurul dezavantaj ar fi faptul ca nu o poti monta daca ai deja mansoane pe ghidon.

La 35 de euro poti opta pentru legendara varianta grip shift care este cel mai accesibil grip shift de pe piata de 11 viteze.

SM_NX_Shifter_Front_Black_MH SM_NX_GripShift_Front_Black_MH

Lantul Sram PC1110

Conceptul lui a plecat de la variantele mai scumpe si s-a incercat dezvoltarea unui produs rezistent, usor dar accesibil ca pret. Drept urmare a aparut acest model. Pretul recomandat va fi doar de 14 euro si va avea o greutate incepand cu 232 de grame in functie de lungimea lui. Evident siguranta de lant Power Lock va fi inclusa in pachet.

SM_NX_RD_Side_Black_MH

Pinioanele PG1130

Evident cu un pinion mare de 42, dar raportul pleaca de la 11. De ce? Pentru ca este compatibila cu casetele standard, cele cu care am fost obisnuiti pana acum cativa ani cand a aparut varianta XD (standardul XX1). Raportul va fi urmatorul: 11, 13, 15, 17, 19, 22, 25, 28, 32, 36, 42, greutatea de 538 de grame, iar pretul recomandat de vanzare de 89 de euro.

SM_NX_Cassette_PG1130_Side_MH

Concluzii preliminare:

La o greutate de putin peste 1900 de grame pentru intregul grup, evident in functie de optiuni, NX este intr-adevar o varianta demna de luat in calcul nu doar pentru incepatori ci pentru cei care vor sa se bucure de bicicleta si sa-si mentina costurile sub control sau pentru o a doua bicicleta de antrenament, iarna, oras, etc.

Suntem curiosi sa testam noil NX si sa impartasim impresiile cu voi.

 

Foto: Sram.com

One thought on “Noul grup Sram NX

  1. Pentru ca prima impresie e importanta Sram s-a gandit ca un grup simplu de utilizat si accesibil ca pret va face ca lumea sa se dea mai mult pe bicicleta. Where is this information?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.