Dugast_CX-11

Daca sunteti familirizati cu ideea de anvelope tubeless si tubulare, Dugast a incercat si reusit sa introduca ambele concepte intr-unul singur. Richard Nieuwhuis, seful de Dugast a explicat ca ideea a plecat de la feed-back-ul primit de la rideri. Unul din ei a fost Nino Schurter, actualul campion mondial, unul din riderii care merg cu Dugast, a simtit nevoia unei anvelope care ofera mai multa tractiune si durabilitate. Multi altii merg deja pe tubeless cu jante special construite, dar acest sistem este ceva mai greu.

Ideea celor de la Dugast insa nu este noua. In 1991, Tufo a produs primul model de anvelopa tubulara care a incorporat traditionala camera in anvelopa. Clement a adaptat ideea in anvelopele lor tubulare de cyclocross pentru ca in cazul unei pene anvelopa sa aiba parte 100% de beneficiile sealantului.

Dugast a incercat sa pastreze carcasa de bumbac si profilul lipit de aceasta, dar sa faca sistemul sigilat a fost cea mai mare provocare. Totusi se pare ca au reusit sa imbunatateasca proprietatile de absorbtie a socurilor si sa reduca greutatea tubularelor lor cu 10%.

Versiunea de MTB a tubularelor tubeless este testata din iunie 2015, iar lansarea va fi facuta in martie 2016. Versiunea de ciclocross a fost testata din decembrie 2015. Merita precizat ca Nino Schurter a devenit campion mondial in 2015, in Andorra cu aceste prototipuri, iar Wout Van Aert, Sven Nys, Kevin Pauwels si Lars Boom au folosit varianta de ciclocross la Campionatele Mondiale de la Zolder din acest an.

Schurter a spus ca in 8 luni nu a facut nici o pana, insa in aceasta perioada a distrus o janta.

Sa vedem care va fi pretul acestora, ce variante vor fi disponibile si daca noua tehnologie va fi folosita si la sosea.

 

Foto: Dugast si logandeborde.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.