guarniture_corona_n-c_power_direct_mount_fronte

FRM a lansat de curand noile placi de angrenaj N-C Power spiderless (N-C = Non Circular). Acestea sunt cimpatibile cu toate angrenajele Sram care au nevoie de o placa cu offset de 6mm. Ovalitatea este patentata de cei de la Osymetric iar dintii narrow-wide de Syncro, motiv pentru care FRM spune ca lantul are sanse minime sa sara de pe placa.

Aceasta placa este precum toate placile spiderless lansate pana acum: se renunta la spider, se elimina greutatea inutila si se obtine un plus de rigiditate a angrenajului. Conform testelor placile ovale cu profilul Osymetric ofera un plus de 10% in cazul puterii aerobe si scade nivelul de acid lactic cu 10%. Placa de 32 are echivalentul unei placi de 30 pe urcare si 38 pe plat.

Lista de angrenaje compatibile este oarecum redusa, putand fi folosita pe angrenajele GXP: XX1, X01, X0, X9, X1 si cele BB30 care au un spider native cu placi de 38-24 sau 36-22. Restul modelelor au nevoie de o placa cu offset de 0mm.

Ultimul incovenient ar fi pretul de 118 euro care este dublu fata de marea majoritate a placilor de pe piata. Un exemplu concludent ar fi placile Absolute Black care au un pret de 55 de euro in general si sunt disponibile si la noi in tara.

Totusi e bine sa existe mai multe variante de unde oamenii sa aleaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.