ashima_aero_01

De cand au fost lansati acest model de saboti ne-au facut cu ochiul si am dorit sa ii testam. Zis si facut (aproape). I-am montat pe o cursiera care a fost echipata cu niste frane Tektro a caror saboti nu erau cei mai straluciti.

Inainte sa ii scoatem afara am observant cateva diferente fata de sabotii standard. Cei de la Ashima erau mai usori, mai moi si arata mult mai bine. De asemenea suprafata de franare are niste caneluri special concepute pentru a elimina mizeria si apa. Acest lucru ii face si mai silentiosi in conditii dificile.

Montarea si reglarea lor se face foarte usor, acestia venind cu niste suruburi de aluminiu Torx T25. Daca totusi aveti dubii privind aceste lucruri va rugam sa va adresati unui mecanic specializat.

 

Testarea propriu-zisa

A durat aproximativ 3 luni de zile in care bicicleta echipata cu sabotii de frana Ashima Aero a fost “calarita” aproximativ 1600 de km in care ne-am putut face o parere obiectiva.

De la conditii optime de vreme si temperatura, pana la ploaie torentiala le-am intalnit pe toate. Pe vreme buna se comporta excelent si chiar daca se incalzesc sunt silentiosi indiferent de lungimea coborarii. Pe ud si mizerie, asta insemnand drumuri vechi necuratate, sunt si acolo eficienti, dar dupa o perioada incep sa scartaie.

Ofera totusi o modulatie mult mai buna si o forta de franare mai mare decat sabotii standard, proprietati care nu se modifica indiferent de conditiile meteo.

 

Concluzii

Ashima Aero sunt niste saboti usori cu caracterisitici foarte bune de franare, care-i putem considera un upgrade, o investitie mai degraba decat o cheltuiala, ceea ce ne face sa ii recomandam tuturor celor care vor ceva mai mult, fara sa-si schimbe franele cu totul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.