Scurta descriere:

Edge 520 este cel mai nou model de la Garmin din seria 500 dar si cel mai “destept”. A fost lansat in Iulie 2015, noi il avem in teste de ceva timp si acum credem ca putem sa va oferim o parere obiectiva despre acest gadget.

Este primul model de altfel care incorporeaza Strava Live Segments, unde ciclistii pot urmari in timp real feedback-ul legat de segmentul pe care se afla, comparand timpul lor precedent sau timpul celui mai bun. Acest lucru este posibil insa doar abonatilor Premium. Cu toate astea primesti gratuit o luna din acest tip de abonament daca iti achizitionezi un 520. Aceasta facilitate va fi disponibila si celor care au Edge 510, 810 si 1000 printr-un update care va fi disponibil in curand.

520 are in componenta un ecran de inalta rezolutie, dar care totusi nu este touch screen, insa incorporeaza o gramada de alte functii. Este compatibil cu toti senzorii ANT+, cu sistemele Shimano Di2, cu noile sisteme Garmin Varia sau camera Garmin VIRB.

Cu toate sistemele pornite Garmin spune ca durata de viata a bateriei este de 15 ore. In testele noastre fara sistemul Bluetooth pornit am avut o autonomie de aproximativ 20 de ore ceea ce e cu atat mai bine.

Tot prin Bluetooth, posesorii de 520 pot sa-si uploadeze direct activitatile pe Garmin Connect, Strava sau retelele sociale, sa primeasca notificari legate de apelurile de pe telefon sau sms-uri.

Ce mai stie Edge 520? Pai ar fi pragul de putere functional (FTP), watt/kg, VO2 max si un consilier in “recuperare”. Denumirea e putin trasa de par, pentru ca nu prea exista una similara in limba Romana, dar practic dupa antrenament iti zice cam cate ore ai nevoie de recuperare sa fii din nou in forma. O alta noutate este functia “Cycling Dinamics” care iti zice cat ai pedalat in picioare si cat din sa. Pentru marea majoritatea acestor functii este nevoie ca 520-ul sa fie asociat / “legat” la o centura de puls si/sau la un power metru, iar pentru Cycling Dinamics este nevoie stricta de pedalele lor Vector.

Pretul recomandat de vanzare in Europa este de 299 de euro (varianta bundle) dar cu siguranta il puteti gasi ceva mai ieftin.

Parerea noastra:

Noi l-am testat mai bine de 3 luni, atat pe sosea cat si pe mtb, fie ca e vorba de XC sau Enduro, ture sau antrenamente, ploaie sau soare.

Vine impreuna cu un cablu micro usb, o prindere de ghidon aero si una standard de pipa, curea de puls premium, noii senzori de cadenta si viteza + instructiunile, desi alea le gasiti si pe net.

E usor de instalat si setat. Chiar daca interfata difera fata de 500/510 il dibuiesti in cateva minute. Am incercat sa il legam si la alti senzori de tip ANT+ si n-am avut nici o problema, i-a recunoscut din prima.

Gaseste satelitii de tip GPS si GLONASS foarte repede chiar si in conditii de vreme nefavorabila, semnificativ mai usor decat variantele anterioare de Edge.

Cele 7 butoane sunt usor de gasit si merg foarte bine, protectia de cauciuc pentru mufa micro-usb este bine protejata de apa si praf.

Se pot instala si harti pe el, ce recomandam noi ar fi cele Open Street Map, dar atentie, NU are posibilitatea de pune o memorie externa (adica card), acest lucru fiind posibil pe 810/1000.

In mod evident stie si “work-out-uri”, acele tipul de exercitii/antrenamente care pot fi configurate direct din Connect Garmin si transferate pe device.

In mare cam asta ar fi, daca aveti intrebari lasati-ne un comentariu si vom incerca sa va raspundem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.