Marzocchi 320 XC este modelul de top al italienilor. Acest nume vine de la diametrul bratelor si anume 32mm.

De asemenea pentru 2015, 320 XC este pus la o cura de slabire precum si o modificare de la un offset de 44 la 51mm.

Modificarile facute la offset se refera atat la podul furcii cat si la dropout-uri, Marzocchi refacand designul, avand astfel ocazia sa reduca greutatea acestor piese.

Aceste modificari rezulta o greutate mai scazuta cu pana la 185 de grame intre modelul cu offset de 44mm si cel de 51mm, dupa cum urmeaza

OFFSET
44mm 51mm
LCR Carbon 1660g 1515g
LCR 1780g 1600g
LR 1880g 1695g

De ce au schimbat aceste offset? Cel de 44mm a fost conceput pentru hardtail-urile de cursa, dar geometriile bicicletelor se schimba in fiecare an, acestea fiind mai versatile, si foarte multe 29ere fullsuspension cer un ofset de 51mm.

Marind offset-ul practic scade “trail”-ul, care pe cuvant ca nu stiu cum sa-l traducem in romana, dar va putem explica pe scurt ce inseamna: este distanta din punctul unde anvelopa ia contact cu solul si locul unde o linie imaginara venita de pe centrul headtube-ului atinger perpendicular solul.

Asadar un “trail” mai scurt imbunatateste manevrabilitatea pe 29erele moderne care au un unghi la furca mai “slack”. ¬†Punctul slab ar fi ca scade stabilitatea la viteze mari si mareste lungimea intre axul rotilor (wheelbase-ul), dar trebuie retinut faptul ca e vorba doar de 5mm si acesta de fapt o reglare fina a geometriei.

Modele 320 sunt disponibile si  pentru roti de 27.5 cu offset de 44mm.

Toate modelel Marzocchi 320 pot fi vazute AICI

foto via: Bikerumor.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.