De mult doream sa venim cu acest “review” insa am tot amanat si nu putem spune de ce. Dar sa trecem la lucrurile mai importante. La DemoDay am reusit sa punem mana pe un Cannondale Trigger 29er. Acesta are o cursa de 130mm atat fata cat si spate, dar cu rotile de 29″ se simte mai mult.

Bicicleta ne-a facut cu ochiul de la inceput si de la aparitia ei pe piata speram sa punem mana pe una sa vedem cum ruleaza.

Zis si facut. Dupa reglejele standard a presiunii in furca, soc si roti am pornit la drum.  Datorita rotilor mari si evident ceva mai grele accelereaza putin mai greu decat ar face-o un 26, dar odata ce a prins viteza si-o pastreaza. Cadrul este neasteptat de rigid oferind o senzatie de stabilitate. Acest lucru se datoreaza constructiei linkurilor dar si a axului spate X12.

Socul Fox Diad RT2 lucreaza foarte bine, avand doua pozitii: 130 si 80mm. In modul “full” acesta ofera o sentiment de siguranta pe coborari, un travel relativ liniar, iar in modul “climb” la cei 80mm disponibili se reduce sag-ul, ajutand efectiv pe catarari suficient cat sa le poti face intr-un ritm decent. Maneta de soc se foloseste foarte usor si are o pozitie buna pe ghidon.

Furca Lefty SuperMax are offset, practic axul fiind impins mai in fata, iar prinderea pe cadru mai in spate, astfel incat sa poata fi montata o pipa mai scurta. Combinata cu un ghidon lat, controlul nu difera cu nimic fata de un 26. Nu mai are rost sa vorbim de cum functioneaza o furca Lefty pentru ca e din alta liga. De asemenea gatul furcii de 1.5″ ofera un plus de rigiditate, implicit si de control.

Echiparea bicicletei cu componente Sram X.9/X7 precum si Shimano XT e una buna, putem spune nimerita si complet functionala. Franele XT sunt arhisuficiente sa te opreasca sau incetineasca din orice situatie. Ce am schimba noi fata de echiparea standard ar fi jantele. Bicicleta vine echipata cu Crest 29er de la Stan’s. Daca tot vor un set de roti premium credem ca Arch EX s-ar preta mai bine stilului pentru care a fost construita bicicleta. Referitor la anvelope Schwalbe Hans Dampf le-am mai testat, e adevarat ca in varianta 26 si nu am avut nici o surpriza, stiam ca se comporta exemplar.

Tija de sa Hilo de la X-Fusion de asemenea nu e cea mai calitativa alegere dar poate fi inlocuita oricand cu un alt model. Pana acum Reverb-ul oferit de cei de la Rock Shox si-a depasit foarte usor concurenta.

Asadar, dupa parerea noastra Cannondale Trigger 29er este o bicicleta foarte capabila, care poate fi folosita cu succes atat intr-o cursa de enduro, dupa cum Manuel Fumic si Anton Cooper, doi dintre membrii echipei Cannondale Factory Racing au demonstrat la TransProvence, dar cu siguranta poate fi o alegere buna si pentru un marathon sau pur si simplu de dat pe potecile din apropierea casei sau de la munte. Triger 29er e un bike cu care te distrezi.

Daca cumva n-am precizat vre-un lucru care v-ar interesa, nu ezitati sa ne lasati un comentariu. Suntem mai mult decat bucurosi sa completam “review”-ul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.