De AbsoluteBLACK am mai auzit, fiind producatorul celui mai usor disc centerlock din lume.

Acum vin cu niste prototipuri excelente. Sa incepem cu placa pentru angrenajele Sram X.0/X.9/X.7, care transforma pedalierul din unul cu doua placi intr-unul cu o placa. Practic inlocuieste intregul spider, ceea ce rezulta o cura de slabire substantiala.

Prototipul de 32 de dinti, fabricat din aluminiu 7075 are doar 51 de grame, ceea ce rezulta o economie de mai bine de 130 de grame ! Daca calculezi ca dai jos si schimbatorul, maneta si cablurile iese cam 500 de grame.

Pretul se estimeaza a fi undeva la 60euro.

De asemenea se mai lucreza la o placa pentru angrenajele FSA care au BCD de 94mm. Este vorba de acele modele cu doua foi, care costa o mica avere. Daca pana acum FSA avea disponibile placi doar cu 39, 41 si 42 de dinti AbsoluteBLACK va oferi una de 33 de dinti care va avea tot atatea grame. Pretul va fi tot de aproximativ 60 de euro.

Ce este mai interesant este faptul ca in stadiul de proiect sunt placile compatibile cu angrenajele XX1. Cea de 34 de dinti va avea 41 de grame, adica cu 12 grame mai putin decat placa standard XX1, iar pretul ar fi cu o treime mai mic.

Speram sa obtinem mai multe informatii curand 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.