Azi vom vorbi de un Cannondale Scalpel de 2012, care a fost modificat drastic, fiind schimbate rotile de la 26″ la 27,5″ si nu numai.

Este vorba de bike-ul lui Mark Tuttle, din Statele Unite care a dorit o bicicleta agila, dar suficient de rezistenta si care sa ofere acel sentiment de incredere pe orice teren. A stiut ca acest model are toate calitatile necesare. Ce i-a placut cel mai mult la Cannondale a fost faptul ca are furca Lefty – mai usoara si mai rigida decat orice alt model de pe piata, monobloc BB30, care e mai usor si mai rigid decat celelalte modele. De asemenea Scalpel-ul nu are nici un pivot, lucru deloc de neglijat. De ce? pentru ca energia nu se mai pierde cand pedalezi.

Mark ne-a mai spus si alte mici secrete pentru care a ales Cannondale: garantia pe viata penru cadre si raportul calitate pret excelent. Nu este la prima experienta cu Cannondale, acesta avand si un CAAD10 de sosea, care chiar daca are 7,14 kg a fost mai ieftina decat alte modele din aceeasi categorie, are o geometrie excelenta, inspirata de la modelele mai scumpe, este rigida si comfortabila. Cea de-a doua bicicleta este acest Scalpel  care a facut si face inca o figura frumoasa si in Cupa Mondiala oferind aceeasi performanta care o ofera si bicicletele care costa dublu, astfel ca decizia de a cumpara Cannondale a fost una foarte usoara.
Poate va intrebati de ce a dorit roti 650b, nu? Pai Mark a dorit din start roti mai mari insa n-a fost niciodata fanul 29erelor si in plus nu dorea alta bicicleta, asadar a inceput sa cerceteze mai mult despre 650b. A fost foarte bucuros sa vada ca acestea se potrivesc bicicletei fara nici un fel de modificare. Rotile mai mari il ajuta sa inainteze mai usor, are mai multa tractiune dar mentine si nivelul de distractie ridicat ceea ce este un plus.

In final alegerea grupului XX1 i s-a parut cea mai buna pentru el si bicicleta lui. Este usor, rezistent, eficient si putin neconvetional, exact cum e si bicicleta lui.

Asadar el si-a facut o bicicleta adaptata pentru el, buna la toate, fiindca Mark e omul care vrea o bicicleta pentru curse, antrenamente dar si pentru turele de week end. Intr-un final el a concluzionat ca formula matematica XX1+650b=rapid.

Acest bike a fost cumparat in 2011, chiar daca e model de 2012, fiind achizitionata cu piese full stock, iar de curand a facut modificarile de care v-am spus si i se par fabuloase.

Desi Mark concureaza doar de un sezon, este foarte incantat si ii place ca la fiecare iesire invata cate ceva nou, lucru la care ar trebui sa ne gandim si noi. Categoriile de concurs din Utah sunt foarte competitive, lucru care face foarte interesant trecerea la categorii superioare. Bicicleta este una de top si speram ca si Mark va creste sa o duca pe podium-uri 🙂

Multumim lui Mark pentru detalii si poze iar voua pentru lectura. Speram sa vedem si la noi curand astfel de modificari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.