Cred ca multi dintre voi cunosc faptul ca un schimbator spate Sram Red, din fabrica, are 144-145 de grame. Daca nu stiati aflati acum. Mauro de la Dream Bike, cunoscut in special pentru cateva dintre bicicletele lui cum ar fi Klein Quatum Race Patriot sau Klein Attitude. Daca nici aceste lucruri nu va erau cunoscute, o lectura ar fi mai mult decat indicata.

Dar sa trecem la ultimele noutati si anume schimbatorul Sram Red.

Munca propriu zisa de slefuire a durat aproximativ 30 de ore. Printre piesele schimbate sunt rolele (AFC), suruburile de prindere a rolelor care sunt din aluminiu, iar suruburile pentru limite sunt din plastic (delrin – si astea tot de la AFC). Acestea sunt mai usoare si sunt folosite si la armele de paintball (asta asa ca fapt divers). Munca mai multa si atentie mai deosebita a fost acordata surubului care regleaza cat de intins sa fie cablul de schimbator. Patina schimbatorului este cea originala, asta asa ca fapt divers 🙂

Greutatea schimbatorului este acum de 106 grame. Desi greutatea tinta a fost de 99 de grame nu s-a atins dintr-un motiv destul de simplu: ar fi afectat rigiditatea, calitatea schimbarii vitezelor dar si durabilitatea in timp.

Multumim lui Mauro pentru toate informatiile si fotografiile oferite !

2 thoughts on “Schimbator Sram Red la 106gr

 1. Mihai costache

  Trebuie sa ai mult timp de pierdut,ca sa-l aloci sa scazi 40gr dintr-un schimbator.Practic ciclismul de sosea si chiar folosesc gama Sram Red,pot sa va asigur ca,chiar daca ai o bicicleta usoara,dar nu ai picioare…………………….DEGEABA.Bicla mea are 6,6kg complet utilata,de ce sa mai scazi mai mult de atat?
  PACAT DE SCHIMBATOR SI VAI DE CE-L CARE IL FOLOSESTE.

 2. ciurea

  mai bine faci un pisu inainte decat sa te chinui atat :))
  oricum de apreciat chestia asta…dar daca el a reusit oare proiectantii nu s-au gandit ei si la asta inainte ca sa-l puna in productie? 40gr. castig dintr-o camera light(50gr. continental.) sau schimb toate suruburile.
  dar are rost sa investesti asa multi bani ca sa mai scazi acolo 500gr dupa ce ea este deja la 6-7kg? asta cu pretul a 1000-2000 de E?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.