Trebuia sa venim de ceva timp cu testul si pentru pipa KCNC insa speram ca mai bine mai tarziu decat niciodata.

Modelul de pipa SC Wing este cel mai usor al producatorului Taiwanez. Pentru modelul de 100 de mm acesta cantareste doar 99 de grame ! (am verificat si e adevarat). Este construita CNC din Scandiu T-7451 putand fi achizitionata in lungimi de la 50 la 130mm din 10 in 10mm. Exista atat varianta pentru ghidon de 25.4 daca sunteti old-school, insa pentru o rigiditate mai mare cea de 31.8 e indicata.

Noi am testat varianta de 110mm, care cantareste cu 0.7 grame mai mult decat a spus producatorul fiind o marja acceptabila. Fata de pipa “stock” au fost economisite 40 de grame, ceea ce consider ca e mult, insa nu s-a facut rabat de la calitate.

Ba chiar facand o comparatie intre cele doua, putem spune ca SC Wing-ul abosoarbe mai bine vibratiile mici, pe o cursiera fiind implicit mai comoda la distante lungi. In cazul unui mountainbike poate ar fi mai greu de observat asa ceva. Acest lucru nu am simtit sa o faca mai flexibila, ba din contra, la sprinturi parea mai stabila bicicleta. Ma intreb, oare cat era efect placebo? Tot la sprinturi am remarcat si primul minus. Muchiile pipei te pot zgaria pe genunchi daca stai prea aplecat, pe partea opusa suruburilor, ramanand cu niste urme insa nimic serios. Oricum acest “bug” poate fi remediat zic eu foarte usor pentru modelele viitoare. Tot pentru modelele viitoare poate cei de la KCNC se gandesc sa schimbe suruburile de titan cu cap de imbus de 3 pentru ca unii mai putini atenti ar putea sa le distruga, ramamand cu banii dati si ochii in soare. Un torx sau macar un cap imbus de 4 totusi ar fi mai bun.

In mare astea ar fi singurele probleme ca sa zic asa, daca pot fi numite probleme. Altfel pipa este geniala, de la look, pana la greutate si functionalitate. Pretul nu-l putem considera mare, pentru ca este de cele mai multe ori un chilipir comparativ cu alte modele de pipe exotice care au aceeasi greutate.

De asemenea poate fi comandat si in Romania, prietenii nostri de la X-Factor servindu-va cu placere, ca de la rider la rider, lucru foarte important in ziua de azi. Tot datorita lor noi am avut ocazia sa testam aceasta pipa de care suntem per total multumiti.

Spor la ride !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.