In premiera va prezentam oficial noul grup Sram XX1, dupa ce acum ceva timp v-am prezentat primele prototipuri si informatii.

Pe scurt, noul XX1 este primul grup de MTB cu 11 pinioane si o singura foaie. Va fi mai durabil, se va putea folosi de la XC la All Mountain, practic va fi bun la orice !

Angrenajul va fi disponibil pentru tipurile de cadru BB30 sau GXP, va avea o foaie care dispune de noua tehnologie X-Sync, care practic va ajuta lantul sa nu sara de pe aceasta. Bratele vor fi de carbon, spiderul de aluminiu, foile vor putea fi cumparate in mai multe variante: 28, 30, 32, 34, 36, 38. Greutatea acestuia va fi de 650 de grame cu tot cu monobloc.

Schimbatorul spate e ceva mai special. Paralelogramul acestuia va fi orizontal (tehnologia X-Horizon) oferind o schimbare a vitezelor precisa pentru toate cele 11 pinioane. Cage lock-ul va fi si el prezent si de asemenea si tehnologia Type 2 pentru ca schimbatorul sa nu mai bata pe coborari in chainstay. Rolele vor avea 12 dinti si se spune va vor fi mai silentioase. In final, greutatea: 220 de grame

Sa trecem la pinioane. Aceste vor fi precum cele XX, cu tehnologia X-Dome, cu o combinatie 11-42 (10-12-14-16-18-21-24-28-32-36-42). Vor putea fi folosite pe casete de tip XD (adica nu vor fi compatibile cu o caseta normala, ci doar cu cele de la noii butuci de la DT si Sram). Greutatea acestuia va fi de 260 de grame.

De trigger si grip shift nu va mai povestim nimic, pentru ca tehnologiile le stiti, doar ca au fost adaptate pentru 11 pinioane !

Tot grupul va fi disponibil din Octombrie 2012, pretul acestuia pentru Europa fiind de 1300 de euro.

In continuare puteti urmari un mic filmulet de prezentare iar mai jos niste fotografii cu noul XX1 – the one and only !

 

foto si info via SRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.