Cum asa? Destul de simplu, dar mai intai sa incepem cu inceputul. Unul dintre cei mai populari rideri al celei de-a 99-a editii a Turului Frantei a fost slovacul de numai 22 de ani Peter Sagan. Membrul echipei Liquigas-Cannondale a obtinut 3 victorii, a participat la mai multe evadari, a incercat sa-si ajute colegii, in special pe Vincenzo Nibali, dar a reusit sa-si pastreze tricoul verde, de cel mai bun sprinter pana la sfarsit, fiind si cel mai tanar ciclist care a obtinut aceasta distinctie in Marea Bucla.

Chiar la debutul sau in cel mai mare si mai important tur ciclist, Sagan si-a castigat porecla “Tourminator”. Dupa prima victoria a primit o bicicleta Cannondale SuperSix Evo cu un paintjob special, dar despre care s-ar spune ca avea si o geometrie putin modificata (lucru care nu stiu daca o sa-l aflam vreodata), echipata evident cu noul grup Sram Red.

Acesta a fost asortat bicicletei sale cat si celei care a primit-o ulterior, vopsita in totalitate in verde, pentru a sarbatori castigarea tricoului verde.

Grupul Sram Red cu accent verde va fi disponibil din 2014 pe unele biciclete Cannondale, insa mai multe informatii momentan nu avem.

Oricum Peter Sagan este un tip foarte talentat, despre care cu siguranta vom mai auzi. Wheelie-ul sau dintr-o evadare cu Nibali poate va mai face sa zambiti si sa va ganditi ca totusi stie ceva ­čÖé

Foto via Sram
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.