V-am mai tot tinut noi in corzi, prin cateva articole, cel mai recent putand fi gasit aici, referitoare la noua furca Cannondale Lefty. Acum venim cu informatii concrete si in premiera pentru Romania.

In mare parte tehnologia a ramas la fel, deci nu s-a renuntat la faimoasele role, doar au fost imbunatatite. Cea mai mare modificare este in partea de jos a furcii, care este si cea mai vizibila. Adica s-a renuntat la burduf si la filtrul de aer, lucru care ii mareste perioada de functionare fara service de la 100 la 200 de ore!

Acest lucru s-a realizat prin adaugarea unei bucsi si garnituri, dar rotunde de data asta, pentru ca s-a tot test in ultimii 3 ani, si se pare ca partea hexagonala a furcii nu proteja foarte bine impotriva impuritatilor.

Bratul este anodizat pentru durabilitate, iar pentru protectie a fost montat un “fork guard” inspirat din motocross. Noile garnituri permit ca rolele sa fie intotdeauna lubrificate, lucru care ii permit o functionare ca noua intotdeauna. De asemenea rolele au fost astfel modificate pentru a permite un “auto reset”. Astfel ca se reduc vizitele la magazinul local pentru o operatiune care inainte nu era cea mai simpla.

Damperul este in continuare un Solo Air de la Rock Shox, lucru care permit blocajul hidraulic, dar si reglarea automata a partii negative a aerului salveaza 60 de grame.

Preturile noilor furci urmeaza sa fie undeva intre 800 si 1300 de euro insa nimic nu e confirmat pe aceasta tema. Va lasam sa savurati niste fotografii noi, inclusiv cu greutatile noilor furci. Acestea nu sunt mai mici decat in cazul actualelor modele, insa duland durata de functionare inainte de a merge si a servisa furca e un lucru de care trebuie tinut cont.

foto via Singletrack Magazine si Bikerumor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.