Venim cu stiri calde ca o paine de la festivalul care se desfasoara zilele astea la Sea Otter in State. Sram e prezent acolo cu tot ce are mai bun si vine cu noutati ale produselor sale pentru sezonul urmator. Cum familia Sram e destul de numeroasa incepem cu Rock Shox, care se prezinta cu urmatoarele noutati:

* Rock Shox Monarch RT3 – Un soc ideal pentru trail, despre care nu stam sa va aducem aminte toate ce stie “sa faca” ci doar noutatile. Acestea ar fi: un damper RT3 nou, un floodgate cu 3 pozitii si un circuit al revenirii total regandit. Acesta ar urma sa aiba preturi intre 245 si 280 de euro si va fi disponibil din 30 Mai al acestui an.

* O noua maneta PushLoc – care va fi mai ergonomica, va fi compatibila cu prinderea tip Matchmaker X. Greutatea ei va fi de 48 de grame fara cablu. Va fi disponibila doar pe negru la un pret de 105euro, incepand cu data de 13 Mai 2012. De asemenea va deveni standard pentru furcile Rock Shox de 2013.

* Sistemul Solo Air – a fost imbunatatit si va simplifica setarea unei furci. Acesta va deveni standard pentru Sid si Reba, iar pentru Revelation, BoXXer, Lyric, Argyle, Totem, Sektor, Recon si XC32 va fi optional.

Trecem mai departe la Avid. Una din franele cu cel mai bun raport calitate pret, Elixir 5 urmeaza sa primeasca un sistem Taper Bore imbunatatit, un etrier din doua bucati, va fi compatibila cu sistemul Matchmaker X si reglajul fata de ghidon va putea fi efectuat cu imbusul. Greutatea ei cu disc de 160 va incepe de la 380 de grame / frana putand fi utilizata de la XC pana la AM. Pretul ei oficial va fi de 125 de euro/ bucata fiind disponibila din Iunie 2012.

Sram Rise sunt niste roti noi, insa care deja au parte de laude din toate partile. Fiindca deja 650b devine si el un trend… da va ganditi bine, Sram Rise vor fi disponibile si pentru 650b. Mai precis modelul Rise40. Acestea vor avea aceleasi caracteristici precum modelul 26 sau 29er urmand sa fie disponibile pentru roata fata in varianta QR sau 15 si pentru spate QR sau 142×12.

In final dar nu in cele din urma: schimbatoarele Sram Red si Force urmeaza sa fie disponibile si ┬áin varianta WiFLi. Ce-i aia? E o tehnologie care practic a schimbat din temelii teoria de a folosi bicicleta de sosea, mai precis rapoartele pinioanelor, oferind noi optiuni. Veti beneficia de acelasi schimbat al vitezelor precis si rapid, cu o greutate mai scazuta, insa cursiera voastra va putea fi “incaltata” cu niste pinioane 11-32 ! Lungimea patinei schimbatorului spate va fi mai lunga, mai exact cum e la MTB varianta Medium Cage. Astfel raportul vitezelor va fi mai mare decat in cazul pinioanelor clasice si a unui angrenaj cu 3 voi, totul fiind simplificat si mai usor, cu aproximativ 250 de grame. Tehnologia WiFLi va fi disponibila pentru noile schimbatoare RED si FORCE si se vor putea cumpara incepand cu luna Iunie a acestui an.

Red va avea 167 de grame iar Force 190.

Foto si info: SRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.