Dupa ce Jaroslav Kulhavy a castigat anul trecut Campionatele Mondiale in 2011 cu un set de gripuri, care se pare ca sunt prototipurile ¬†gripurilor XX 2×10, se pare ca Sram va lansa si versiunea X.0 a aceluiasi produs.

Multumita celor de la treefortbikes.com avem ocazia sa va prezentam primele fotografii facute publice a noilor gripuri. Shifter-ul a fost complet redesenat, chiar daca in mare s-a pornit de la modelul precedent de 9 viteze.

Maneta fata are doar doua pozitii, astfel incurajandu-se astfel o reglare buna a schimbatorului fata. La fel s-a facut si la noile manete Sram Red dupa ce s-a introdus schimbatorul de fata cu tehnologia Yaw.  Astfel s-ar putea sa intalnim pe viitor aceasta tehnologie si la MTB, daca e sa speculam.

Totusi se pare ca noile gripuri vor avea un sistem bazat pe rulmenti, pentru a mari performantele, la fel cum exista si la levierele triggerelor XX, X.0 si mai nou si X.9, dupa cum v-am mai prezentat.

De asemenea aceste manete de schimbator pot fi integrate cu niste mansoane de ghidon speciale care se vor unii astfel eliminandu-se miscarea acestora.

Din ce stim se pare ca in Statele Unite pretul pentru noile gripuri X.0 va fi de $225, care va include si mansoanele, iar gripurile XX vor fi $295 pachet in care vor intra si mansoanele antepomenite dar si cabluri de schimbator Gore Ride-On. XX se pare ca vor avea carcasa din carbon. Daca se mentine regula obisnuita, pentru Europa acelasi pret se va transforma in Euro.

Culorile pentru X.0 se vor asorta cu cele actuale ale grupului. Se pare ca lansarea oficiala va fi facuta undeva la inceputul lunii Martie iar livrarile sa inceapa undeva la mijlocul lunii Aprilie.

Imagini si informatii via: Treefortbikes.com

 

Later Edit:

 

Update nr. 2

Pretul pentru gripurile XX pentru Europa va fi de 230 de euro iar pentru X.0 de 190. Pretul include si cablurile si mansoanele lock-on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.