Aceste furci ne-au furat privirea prima data la Eurobike iar datorita mai multor intrebari primite pe adresa redactiei, ne-am gandit ca ar fi o idee buna sa le facem o prezentare.

FRM este bine cunoscuta pentru produsele sale foarte usoare. De curand acestia au intrat tare pe piata 29er-elor cu noile lor produse dintre care amintim cadrele hardtail si full-suspension, dar si furca despre care o sa va vorbim noi azi.

FRM Air-Way XC Super Race este modelul de top de la FRM. Este fabricata in totalitate in Italia, iar pentru 2012 aceasta a fost modificata putin. Mai precis distanta dintre bucsi a fost marita pentru a oferi o stabilitate si sensibilitate mai buna. Damping-ul este de tip Open Oil Bath care incorporeaza si Speed Sensitive Valve (SSV) precum si Stable Platform Valve (SPV). Sunt folsiti 160 cc de ulei de cea mai buna calitate pentru a mentine toate partile lubrificate. Mai precis uleiul folosit este Motul Factory Line 5W.

SPV face ca furca sa nu lucreze la impulsurile oferite de catre ciclist, astfel eliminandu-se blocajul manual. Astfel se elimina si sag-ul.

Cele mai multe piese din aluminiu sunt facute CNC din aluminiu 7075.  Bratele furcii au un diametru de 30mm, sunt dintr-un aliaj de Scandiu si au un coating de telfon pentru a reduce frictiunea si uzura.

Partea inferioara a furcii este facuta din carbon (High Grade Carbon) pentru a reduce greutatea si flexibilitatea. De asemenea pentru protectie exista doua seturi de garnituri impotriva prafului fapt pentru care intretinerea acestei furci de-a lungul anului este minima: unul sau doua schimburi de ulei.

De asemenea pentru 2012 a fost introdus si modelul pentru rotile 29er a carui caracteristici le puteti vedea mai jos:

– Cursa: 85 / 100mm
– Inaltime: 492mm / 507mm
– Tipul de gat: DOAR conic
– Dropout-uri: 9mm sau QR15
– Limita de greutate: 90kg
– Greutate : 9mm 1.390g.
QR15: 1.405g. + axul 34g.

Insa pentru cei care nu doresc sa faca trecerea la rotile mari pot alege si varianta 26:

– Cursa: 95 / 110mm
– Inaltime: 465mm / 480mm
– Tipul de gat: 1 1/8” din carbon sau conic din aluminiu
– Dropout-uri:  9mm
– Limita de greutate: 90kg
– Greutate: 1 1/8” steerer tube: 1.310g.
1,5” taper steerer t.: 1.360g.

Ambele modele pot fi comandate de pe R2-Bike.com fie ca vorbim de cea pentru biciclete 29er sau pentru cele cu rotile de 26.

Curand va vom mai prezenta si alte produse din familia FRM.

foto si info: FRM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.