Acesta este primul review prezentat in 2012, insa este pentru un produs care suntem convinsi ca multi dintre voi il asteapta. Este vorba despre discurile Ashima Ai2, a caror prezentare am facut-o deja, in premiera mondiala, nu doar nationala (scuzati-ne lipsa de modestie).

Dupa ce le-am primit, le-am pipait si le-am cantarit, am zis ca desi au o greutate diabolica (66.6 grame), sigur vom gasi niste puncte negative.

Ei bine, putem spune ca asteptarile nu ne-au fost confirmate. Le-am folosit mai bine de o luna de zile, mai multe sute de km, pe uscat, noroi, zapada, ploaie, pentru ca vremea in Romania in decembrie a fost destul de capricioasa. Insa datorita ei (a vremii, evident) ne-am facut o idee despre aceste noi rotoare.

Inca de la prima iesire, am simtit un sentiment placut, adica sunt foarte asemanatoare cu arhicunoscutul AiRotor.

Datorita formei si taieturilor din suprafata de franare, cand frana e actionata se aude ca si un fel de clicait, insa ni se pare si normal.

Uimitor forta de franare e foarte buna, cel putin la fel de buna ca si in cazul discurilor AiRotor. Nu au scartait decat atunci cand am iesit pe zapada si cel mai probabil placutele sau discurile s-au udat.

Le-am testat cu mai multe tipuri de placute de frana cum ar fi: Sintered, Semi-Metalice, Organice cu placheta de aluminiu, insa nu am avut parte de “fading”, ┬ánici in cazul unor coborari mai lungi.

Totusi, trebuie sa retineti ca aceste discuri sunt recomandate doar pentru XC !

Vor fi disponibile doar in doua dimensiuni 180 si 160 de mm iar grosimea lor este de 1.8mm, cel putin dupa ce le-am masurat cu sublerul din dotare.

Cel mai probabil se vor putea cumpara din februarie, ambele dimensiuni, din aceleasi magazine unde gasiti si alte produse Ashima. Referitor la pret nu avem nici o informatie, insa stim ca va fi disponibil si colorat, insa spre sfarsitul acestui an.

Oricum promitem sa va tinem la curent si cu alte noutati si cand apare ceva, de aici o sa aflati prima data !

One thought on “Test: Disc Ashima Ai2

  1. Alexandru Radu

    Salut baieti!Cu aproximatie care ar fi pretul noilor rotoare?Abia astept sa apara in magazine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.