De cateva saptamani au tot aparut zvonuri ca Magura ar avea in test niste frane hidraulice pentru bicicletele de sosea. Astazi a fost confirmat acest zvon. Magura a facut oficial totul. Noile frane RT8 sunt special dedicate bicicletelor de sosea si triatlon.  Sistemul este asemanator oricarei frane pe janta, cu un singur pivot. Aceste noi frane, folosesc ulei mineral, ca si restul franelor Magura.

Sistemul complet va avea 495 de grame (aproximativ la fel cu un sistem complet Dura Ace) dupa declaratiile oficiale ale reprezentantilor Magura, iar forta de franare ar fi semnificativ mai mare. Insa daca stam putin pe ganduri: chiar e nevoie de o forta de franare mai mare la o bicicleta de sosea?

Vor exista cel putin patru versiuni ale acestor frane si anume RT8, RT8TT, RT6 si RT6TT (TT fiind versiunea Triatlon), insa e posibil sa mai apara si alte versiuni mai ieftine precum franele disc MT.

Pretul va fi de asemenea foarte mare si anume 600 de euro pentru RT8 si 500 RT6.

Din ce am mai aflat se pare ca UCI a omologat acest tip de frane  si el va fi folosit cel putin de Garmin-Barracuda, in editia din acest an a Tour de France.

Cei de la Magura au declarat ca in decursul acestei saptamani vor mai aparea date oficiale despre noile frane, pe site-ul lor oficial. Vom reveni si noi cu informatii, daca va mai aparea ceva interesant.

O alta intrebare, la care multi s-au gandit a fost daca aceste frane vor avea acelasi final nefericit ca si primele frane hidraulice pentru bicicletele de sosea, care Magura le-a lansat in anii ’90 si apoi le-a retras? Practic e acelasi sistem cu un alt design, deci in principiu nimic inovator. Cu timpul vom vedea de asemenea daca producatorii de biciclete vor modifica cadrele si furcile pentru ca acest sistem sa se potriveasca.

Mai multe fotografii puteti vedea pe Bikeradar si Light-bikes.de.

foto si info via Magura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.