Baradine e o firma specializata strict pe produse necesare franelor, fie ca e vorba de frane disc, v-brake sau cantilever.

Azi vrem sa aducem in discutie discurile lor floating, care ne-au atrat privirea in special prin aspectul lor si dupa ce le-am pipait nu neaparat prin greutatea redusa.

Partea de aluminiu este asemantoare cu alte discuri mai ‘renumite’. Acestea sunt disponibile in mai multe culori dintre care amintim: roz, alb, albastru, galben, portocaliu, argintiu sau negru, iar niturile care prind suprafata de franare de carrierul de aluminiu pot fi gasite pe rosu, auriu sau argintiu.

Se pot gasi in 3 dintre cele mai intalnite dimensiuni: 160mm, 180mm si 203 mm.

Aceste discuri sunt fabricate din otel 420 pentru suprafata de franare si iar carrierul din aluminiu 7075.

Am testat si noi varianta de 160mm, care s-a comportat foarte bine. Nu putem spune ca a excelat, insa nu a pus nici un fel de problema. Atat cu saboti metalici, semi-metalici cat si organici a avut o putere constanta de franare, nu a fost zgomotios si frana nu a vibrat.

Avantajul greutatii se intalneste la discurile de dimensiune mare, in special la 203mm, unde carrier-ul de aluminiu salveza din grame.

De asemenea datorita acestui concept sunt mai greu de indoit, dar nu imposibil. Calitatea de a transfera caldura in carrier si de a o dispersa mai bine, credem sa fie mai eficienta tot in cazul discurilor mari.

Concluzia noastra e simpla. Daca cateva grame in plus nu strica (la discuri mai mici), dar tineti la aspectul bicicletei voastre, atunci aceste discuri sunt o solutie foarte rentabila din toate punctele de vedere: pret, aspect, calitatea finala a produsului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.