Ciclisti profesionisti si amatori din toata tara si chiar de peste hotare se vor intrece duminica 25 septembrie 2011 prin Muntii Gilaului la a cincea editie a singurului maraton de mountainbike din Romania care este inclus in calendarul Uniunii Cicliste Internationale.


Aproape 500 de ciclisti s-au inscris pe site-ul www.marathon.marosbike.ro la Maros Bike Marathon care are ca punct de plecare Lacul Gilau din judetul Cluj. Concurentii au putut opta intre doua trasee: 50 km RACE sau 80 km MARATHON.

Cei care nu s-au inscris inca, o mai pot face contracost, sambata 24 septembrie, intre orele 14:00 – 20:00 la baza sportiva din incinta Motel Gilau. In schimbul taxei de inscriere care este 70 lei pentru traseul scurt, respectiv 90 lei pentru traseul lung, participantii vor beneficia de diverse facilitati pe traseu si la sosire si un pachet de start care va contine numarul de concurs cu cip pentru cronometrare, manusi de ciclism, bidon de apa, gel energizant, profil altitudine, tichet de masa si souvenir de finisher.

Sportivii amatori, fara licenta pot participa pe baza unei declaratii de proprie raspundere iar sportivii minori se vor putea inscrie doar daca un parinte este de fata.

Maratonul este organizat de catre Clubul Sportiv Maros din Cluj-Napoca, sub egida Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon a Uniunii Cicliste Internationale fiind inscris in calendarul UCI ca si class 3, ceea ce garanteaza respectarea unor standarde de organizare si premiere cat si oferirea de puncte internationale pentru Elite. Competitia insa nu se adreseaza doar sportivilor profesionisti care au ca obiectiv o mai buna clasare la nivel mondial ci si sportivilor amatori pasionati care participa fie pentru a-si depasi propriile limite fie din placerea de a pedala intr-un cadru natural exceptional alaturi de alte persoane cu aceeasi pasiune.
Competitia se desfasoara in Muntii Gilaului, in mare parte pe drumuri forestiere, avand ca punct de start-sosire baza sportiva Motel Gilau situat langa Lacul Gilau iar ca puncte intermediare pe traseu amintim: Manastirea Muntele Rece – Paltinei (inclus odar la traseul RACE) – Balta – Racatau – Muntele Ijar – Pape – Somesul Cald – Padurea Calau .
Evenimentul este sustinut de catre Maros Sport, importator oficial in Romania pentru Cannondale, Focus Bikes, Univega, Kalkhoff, BBB Parts, Continental, Magura, cu sprijinul Skoda Compexit, Nutricult.ro, Clujul Pedaleaza, fotoGear si este promovat de Light-Bikes.ro, Zile si Nopti, Mbike.Ro, Freerider.ro, DirtBike.ro, Ciclism.Ro, LiberInMiscare.ro

Mai multe detalii pe http://marathon.marosbike.ro

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.