Cei pasionati de cum pot sa scada orice gram in plus de pe bicicleta, in special de pe cele de sosea, cu siguranta ca rotile Lightweight va spun mai mult decat ceva.

Cei de la CarbonSports, produc printre cele mai usoare roti din lume, fiind si cele mai exotice. Istoria lor a inceput oficial in 1995, cand au intrat pe scena acestui sport printr-o victorie la Campionatele Mondiale de sosea. Un arhicunoscut sportiv Danez, care era un adept al experimentelor, a decis sa foloseasca la randul lui aceste roti in Turul Frantei.

Rotile Lightweight sunt fabricate manual in Germania, mai precis pe malul lacului Constanta in Friedrichshafen, si in Hailfingen, la sud de Stuttgart. In prezent mai mult de 40 de familii lucreaza in fabricile Lightweight, fie ca e vorba de productie, management sau vanzare, plus inca cativa dealeri importanti din lume, care au intrat in aceasta familie.

Usoare, rigide, aerodinamice, durabile, rapide sunt calitatile de baza, asta daca nu mai punem la socoteala ca arata foarte bine. Ceea ce a inceput la mijlocul anilor ’90, din mana lui Rudolf Dierl si Heinz Obermayer, care s-au dezvoltat dintr-un mic garaj in Munchen, acum a ajuns sa fie sinonim cu rotile perfecte.

O astfel de roata este construita, dupa cum am mai mentionat si mai sus, manual, in 16 ore de munca. De ce manual? Pentur ca nici un robot nu va putea avea vreodata pasiunea si daruirea unui om. Prin atenta selectie a carbonului, rasinii si a altor catorva piese necesare fabricarii unei roti, rezulta un produs extraordinar, care dupa mai multe caliri si testari, este gata sa fie folosit pe cele mai grele urcari sau etape de contratimp.

Noi credem cu tarie ca fotografiile care le vom prezenta mai jos, facute de Tino Pohlmann, va vor incanta vazul.

Foto: lightweight / Tino Pohlmann

Info: lightweight 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.