Grupul X.0 de la Sram, este arhicunoscut si arhifolosit si nu doar la XC ci si in alte probe care de cele mai multe ori sfideaza gravitatia si limitele bicicletelor si a riderilor.

Astfel ca Sram a incercat si chiar a reusit sa dezvolte grupul X.0 astfel incat acesta sa se adapteze cerintelor unei biciclete de DownHill, 4x sau DirtJump.

Schimbatorului spate i-a fost modificat patina, mai precis a fost scurtata cat mai mult posibil astfel incat acum urca pe un pinion maxim de 28. Astfel ca el acum ofera cea mai rapida si mai precisa schimbare a vitezelor. El va fi compatibil doar cu 10 viteze si va putea fi gasit in doua culori: rosu si gri.

Angrenajul Truvativ X.0 este cel mai usor angrenaj specific de DH. Acesta este din carbon si a fost testat de sportivii sponsorizati de Sram in cele mai grele conditii. Greutatea lui incepe de la 750grame cu monobloc inclus ! Se va putea cumpara cu foaie de 34, 36 sau 38, lungimea bratelor este de 165 sau 170 si se poate monta pe cadre care au bb-ul de 83mm.

Chainguide-ul X.0 este facut in colaborare cu MRP. Acesta poate fi folosit cu foi de la 36 la 40, va avea doua monturi: pe monobloc sau ISCG.

Maneta de schimbator spate este cunoscuta deja, compatibila cu Matchmaker sau Matchmaker X, avand doar 116 grame, levierul de schimbatare a vitezelor se poate regla.

Despre noile frane X.0 v-am mai povestit, sunt aceleasi si in cazul variantei pentru DH. Taperbore technology, pad contact adjustement, compatibila Matchmaker X, levier de carbon.

Pinioanele PG1070, se va gasi in mai multe combinatii: 11-23, 11-25, 11-26, 11-28.

Mai multe informatii referitoare la preturi vor urma intr-un articol viitor.

 

Foto si info: Sram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.