In anul 1990, la Durango, cand Ned Overend a castigat prima data Campionatele Mondiale de Cross Country pe un Rock Shox RS-1, furcile cu suspensie au intrat definitiv in lumea mountainbike-ului.

Dupa mai bine de 20 de ani, doar la cateva saptamani dupa ce Rock Shox si-a prezentat noul SId 29er, Jaroslav Kulhavy de la Specialized Factory Team a fost primul om de pe planeta care a castigat o etapa de Cupa Mondiala pe un 29er. Si anume cea din Marea Britanie de la Dalby Forest. Acesta a dominat cursa de la inceput pana la sfarsit, fiind urmat de Julien Absalon, Marco Aurelio Fontana, Maxime Marotte si Manuel Fumic.

Kulhavy aflat a la 2-a victorie de Cupa Mondiala din cariera sa, a folosit o furca Reba 29er cu tehnologia Brain. La fel ca si primele suspensii de mtb din anii 1980, conceptul de 29er s-a nascut in Statele Unite. Aceasta victorie arata ca si in Europa, microbul rotilor mari se raspandeste repede.

Foto: Jaroslav Kulhavy Facebook Page

One thought on “Prima victorie e cea mai dulce

  1. noah, asta-i fain, pasional articol. ne place – nu ne place, toata treaba mtb vine de la ei, ce ne-am fi facut fara 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.