Fox Racing Shox, e o companie care in aceasta iarna a fost ocupata foarte tare, deoarece au pregatit spre lansare cateva modele noi.Asa mai pe scurt au scos un nou model de fuca pentru 29ere care se pare ca-s tot mai la moda, au imbunatatit sistemele lor FIT, la fel au facut si cu coatingul lor Kashima, au mai schimbat niste garnituri si au mai facut un pod si gat din titan.

Sa incepem cu inceputul. Denumirile produselor vor fi schimbate putin, o chestie care personal o consider de marketing, dar daca e sa tina, bravo lor. Astfel ca produsele vor fi denumite:

  • FACTORY – modelele de top, sau cum zic Americanii “the best of the best”, avand cele mai noi tehnologii si materiale
  • PERFORMANCE – high end cu sistemul FIT la cele mai multe modele
  • EVOLUTION – modele entry level care vor avea un damping de tip open bath

Coatingul Kashima va fi utilizat si pe socurile lor de spate incepand de anul viitoar, si chiar daca e bun si altii vor sa-l utilizeze si ei, nu vor putea, Fox avand exclusivitate absoluta. Culoarea acestui coating va fi mai inchisa decat in 2011, probabil pentru a fi mai greu de zgariat.

Chiar si socul DHX RC4 va avea parte de acelasi tratament de ‘infrumusetare’ si ‘imbunatatire’, nu doar bine-cunoscutul RP23. Iar acum ca tot veni vorba de RP23, acesta va avea un blocaj Adaptive Logic Pro Pedal, dar despre care mare lucru n-am putut afla pentru a va explica exact. Astfel ca asteptam pe acest segment mai multe informatii pentru a nu va baga in ceata sau eroare.

Daca Rock Shox utilizeaza carbonul la furcile lor de top, Fox a luat in considerare si alte materiale. Si anume Titanul. Fox Float TI va fi disponibil in mai multe variante insa acum a fost prezentat la Sea Otter in premiera absoluta varianta 120 FIT Terralogic cu ax de 15mm care are o greutate de 1560 grame. Acesta are podul gaurit, lucru care insa e oarecum cu doua taisuri: daca ploua si intra noroiul acolo, nu va fi mai greu?

Va fi o batalie mare intre carbon si titan, insa managerul de marketing de la Fox, Jim Noonan, a declarat “ca desi carbonul poate fi mai rigid, titanul poate fi mai usor, oferind un confort sporit“. Sa fie vorba doar de marketing din nou??

De asemenea toate furcile Fox vor veni cu un capac pentru strangere din aluminiu tot acoperit cu Kashima.

Asteptam insa sa vedem si preturile care vor aparea in vara. Sa speram ca nu va trebui sa donam vre-un rinichi pentru a ne putea permite asa ceva.

Sursa: bikerumor.com si singletrackworld.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.