Saevid e o mica companie din Spania specializata pe carbon. In acest moment Saevid produce un singur produs, total invers fata de alte firme care vor sa se implice in mai multe idei decat pot face fata.

S1 e saua cu care Saevid se lauda. Si pe cuvant ca au cu ce.  S1 e fabricata din ‘comunul’ carbon 3K, insa pentru sine sunt folosite bucati cu fibra unidirectionala pentru a maxima rezistenta. In procesul de laminare a seii, sunt intarite zonele unde exista stres mecanic crescut si usurate in zonele de contact cu riderul, pentru a fi mai flexibile si implicit mai comfortabile. Pentru a fi si mai rezistente acum sunt intarite si cu kevlar in partea de jos a seii. Finisajul excelent a seii minimalizeaza frictiunea cu hainele ciclistului.

Un alt punct forte a lui S1 este varietatea de design-uri si culori din care clientul poate alege, chiar si un design complet custom este posibil, obtinand astfel o sa unica. De asemenea Saevid produce totul 100% manual.

Greutatea unei sei S1 este de 84gr (+/-2gr) insa exista o limita de greutatea de 85 de kg pentru mountainbike si de 95 de kg pentru bike-urile de sosea. Garantia este de 2 ani pentru defecte de fabricatie insa se poate si returna produsul in 15 zile de la cumparare daca nu sunteti multumit de el, ceea ce puteti pierde sunt taxele de transport.

Pretul incepe de la 130 de euro pentru o sa, insa e cu MULT mai mic fata de o sa ‘cunoscuta’ care are o greutate asemanatoare sau mai mica. Diferentele uriase cred ca merita in cazul in care vrei sa iti faci cea mai usoara bicicleta din lume 🙂

Pentru mai multe detalii si culori, intrati cu incredere pe site-ul Saevid.

Foto si info: Saevid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.