Nici nu am intrat bine in 2011 ca deja incep sa se lanseze produse pentru … 2012 ! Oarecum e ciudat sa vezi cum evolueaza lucrurile insa traim intr-o era a informatiei. Nu mai stam sa “aburim” prea mult si trecem la subiect.

Magura tocmai si-a lansat noua familie de frane disc denumita MT. Aceasta este prescurtarea de la “Mission Team”. Vor exista 4 modele denumite astfel: MT8, MT6, MT4 si MT2

Primele 888 de frane vor fi disponibile incepand cu luna Aprilie a acestui an iar din Mai am inteles ca se va intra intr-o vanzare sa-i zicem: normala.

Din ceea ce am aflat preturile pentru Marea Britanie vor fi urmatoarele:

Magura MT8 369 EUR
Magura MT6 259 EUR
Magura MT4 179 EUR
Magura MT2 119 EUR

Ah… am uitat sa precizam: acesta va fi pretul pentru 1 frana.

Noile materiale si tehnologii folosite in aceste frane au permis sa se faca reduceri semnificative ale greutatii totale a franei. De asemenea noile manete vor putea fi montate atat pe dreapta cat si pe stanga, fiind folosita de asemeana o clema de tip: split bar clamp. Vor fi disponibile optional inca doua tipuri de prinderi “Shiftmix” si “Remotemix” pentru inca cateva grame salvate in cazul unui blocaj al furcilor Magura sau montarea unui shifter de schimbator.

Etrierul noilor frane este dintr-o singura bucata de aluminiu pentru a oferi cele mai bune performante si siguranta, datorita transferului de caldura pe o suprafata foarte mare. Acest lucru se datoreaza si desigurnului de tip: Double Arch Design. Acesta mai permite verificarea uzurii placutelor de frana fara sa intorci bicicleta si sa fie schimbati mai usor.

Levierul de frana a fost reproiectat in colaborare cu mai multe universitati pentru al face compatibil atat pentru cei cu maini mari sau mici.

Discurile de frana vor fi Storm SL sau Storm in mai multe marimi: 200mm, 180mm, 160mm iar pentru varianta SL exista si un disc de 140mm.

Discurile Storm:

Discurile Storm SL:

S-a lucrat mult la aceste frane si rezultatul se va vedea, cel putin comform spuselor celor de la Magura. Noile frane nu vor mai scartai asa tare, vor functiona foarte bine in orice conditie meteorologica: inghet, noroi, praf, se vor raci mai usor si astfel nu se va mai pierde din putere, toate datorita noului design.

De asemenea Magura a pastrat cateva din caracteristicile care a facut-o consacarata: uleiul Royal Blood (mineral) si garantia de 5 ani.

Acum sa va spunem cateva chestii despre fiecare model in parte:

Magura MT8: este cel mai scump si cel mai usor model din noua serie de frane. Este o combinatie foarte buna intre putere si greutate redusa. Maneta de frana este fabricata din noul material Carbotecture, si vine impreuna cu prinderea de ghidon din carbon care are doar … 2 grame. Suruburile de aluminiu care sunt standard mentin greutatea foarte scazuta. Pretul pentru o astfel de frana va fi de 369 de euro

Magura MT6: Pretul va fi semnificativ mai mic si anume 259 de euro/bucata. Corpul manetei va fi la fel ca si la MT8, insa se va folosi o prindere de ghidon si un levier de aluminiu. Etrierul nu va fi la fel de usor ca si in cazul MT8 insa va avea o racire mai “buna”.

Magura MT4: Va costa 179 de euro bucata. Maneta va fi facuta tot din Carbotecture si va avea un reglaj de presiune pe maneta. Etrierul va fi la fel ca si la MT6.

Magura MT2: Are la baza acelasi model MT. Are acelasi corp al manetei ca si MT4 si va fi tot din Carbotecture. Levierul de frana si prinderea de ghidon vor fir din aluminiu. Etrierul va fi din 2 bucati, ceea ce va reduce costul de productie, implicit si cel de vanzare. Acest lucru se va simti in buzunarul clientului. In schimb MT2 va avea acelasi design si geometrie ca si surorile mai mari. Pretul pentru o astfel de frana va fi de 119 euro bucata. MT2 va fi disponibila si pentru bicicletele electrice impreuna cu franele hidraulice pe janta HS11 si HS33.

Indata ce vom avea mai multe informatii vi le vom prezenta si voua !  Stati pe frecventa !

Info si poze: Magura via mtb-news.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.