Furcile Sid, de la Rock Shox, sunt poate printre cele mai cunoscute dintre cei care practica XC-ul. Insa pentru 2011, producatorul a pregatit ceva nou, despre care noi v-am mai povestit acum cateva luni.

Si anume noua  furca Sid RLT. Acesta este modelul care inlocuieste actualul Race. Acesta va prelua tot ce e bun de la Race, plus inca cateva chestii noi, pentru a acoperi o plaja mai mare de atleti. Daca arhicunoscutele si mediatizatele tehnologii Motion Control si Dual Air v-au placut, ele vor fi incorporate si in Sid-ul RLT. Acesta insa va putea fi cumparat si intr-o varianta cu travel de 120mm ! si un ax de 15mm !

Acesta este si modelul care am insistat sa il testam, pe un bike de marathon, pentru a vedea daca simtim vre-o diferenta fata de Sid Race.

Chiar daca testul a durat aproximativ 1 ora, ne-am convins si noi ca inginerii de la Rock Shox au reusit ce si-au propus. Sa duca Sid-ul la 120mm si sa il faca mai rigid. Cei 20 de mm in plus la travel se simt si fac ride-ul mai comfortabil iar axul de 15mm, fac furca mai stabila si mai rigida, in special in curbe si in conditii de franare agresiva. Greutatea se invarte undeva intre 1470 si 1500 de grame, ceea ce e mai bine decat la o Reba cu acelasi travel. In fond si la urma urmei vrem fiecare o bicicleta mai usoara…

Despre durabilitate nu va putem spune mai nimic, datorita timpului scurt care l-am avut la dispozitie sa testam furca, insa daca e sa ne luam dupa review-urile noilor furci Sid, putem sa punem pariu ca noul RLT e un model reusit care va prinde in special ciclistilor care se indentifica cu un cadrul full suspension cu o cursa de 100-120mm, care merg atat pe la marathoane cat si in ture de munte, vor un bike usor si o furca simpla, care sa isi faca treaba in orice conditii.

Daca aveti intrebari sau pareri despre acest model, nu ezitati sa ni le impartasiti !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.