Xpedo este o marca de care in ultimul timp se aude din ce in ce mai mult. Ce multa lume nu stie este faptul ca in ultimii 30 de ani, Xpedo a continuat sa dezvolte si sa produca unele din cele mai revolutionare pedale de pe piata.

Xpedo a fost prima firma care a produs pedale “clipless” cu 3 rulmenti inchisi, pentru a le face mai durabile, lucru care a fost apoi adoptat si de alte companii cu renume.

Unul din aceste modele este XMF08, sau TiTi. De unde TiTi? Pai e simplu. pentru ca body-ul acestei pedale este facut din titan, iar varianta de top are axul tot de titan.

Greutatea oficiala pentru modelul cu ax de titan este de 210 grame si pentru cel u ax de crom este de 255 de grame (per pereche). Am zis mai devreme ca aceste pedale au 3 rulmenti, eliminand bucsile de plastic sau metal.

Noi in ultimul an am testat varianta cu ax de titan, care ne-a uimit. Si cand spun asta, o spun in comparatie cu alte pedale scumpe. Un aspect pozitiv  il are faptul ca au pedale asemanatoare si compatibile cu cele de la Shimano, ceea ce va face trecerea de la Shimano la Xpedo foarte usoara.

Clearance-ul e foarte bun, astfel ca in conditii cu noroi nu o sa aveti probleme, fata de brandul de care am mai spus mai sus. Le-am mai si lovit de bolovani, radacini si alte obstacole, insa dupa un an, nu am reusit nicicum sa facem joc in aceste pedale sau sa le stricm

Taria arcului se poate regla pe ambele parti ceea ce la alte modele bune pentru noroi nu se poate.

Modelul prezentat este recomandat in special pentru XC si Maratoane, insa, chiar si pentru cyclocross sau ture sunt ideale.

Modelul cu ax de titan se gaseste undeva pe la 160-185 de euro, insa avand in vedere ca toate piesele se gasesc si separat ar fi o investitie buna, cu o economie de pana la 50% din greutatea pedalelor voastre.

Mai multe modele si informatii gasiti pe site-ul lor oficial: xpedo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.