Atunci cand legile fizicii aplicate in realitate pot fi fatale, Syntace, are grija ca asa ceva sa nu se intample. Fie ca e vorba de o tura pe sosea sau un concurs de downhill mentalitatea si grija ramane la fel.

Despre Syntace putem sa vorbim mult si bine, avand discutii interminabile despre oricare dintre produsele lor insa, astazi va vom prezenta ghidonul Syntace Duraflite Carbon, cel mai bun ghidon de XC/Marathon drept de la ei si unul din cele mai bune din lume, daca nu chiar cel mai bun.

O putem tine intr-un tropism tetrapilotonic si sa vorbim doar in metafore insa ce rost are?

Desi mai sus am spus ca acest ghidon e flat, am spus-o cu juma’ de gura. Pentru ca in partea superioara acesta chiar e flat, insa avand diametrul de 31.8 partea de jos a fost conceputa sa para ca un low rise. E ceva de genu’ 2 in 1.

Latimea sa de 600mm si cele 9 grade de curba inspre inapoi il fac foarte confortabil. Noi l-am folosit mai bine de un an si este ca nou. Am folosit si coarne la el, insa cu capace de aluminiu pentru ca nu crapa ghidonul in cazul unei cazaturi, care nu a fost una ci mai multe… insa ca norocul, nu am avut parte de incidente majore. Oricum aceste sunt testate foarte intens cu o masinarie speciala asa ca increderea de care se bucura Syntace ne aduce cu picioarele pe pamant si nu ne lasa sa visam ca la o aterizare ghidonul sau pipa se va rupe sub noi.

Nu se poate pune vorba de indoit un ghidon de carbon, de rupt noi nu l-am rupt. Ce recomandam noi ar fi sa fie folosita o cheie dinamometrica pentru strangerea coarnelor si a pipei pentru a nu exagera. De curatat, se curata foarte usor, ca orice alt ghidon, in schimb, daca e noroi se poate zgaria daca nu avem grija, insa aceasta este o caracaterisica pentru orice gidon de carbon lacuit.

Pe langa toate astea manevrabilitatea bike-ului este foarte buna, vazandu-se ca o geometrie buna a ghidonului ajuta.

Un alt lucru care ne-a facut sa zambim a fost pur si simplu faptul ca au un cantar bine calibrat, adica greutatea estimata de 146 de grame este si cea a ghidonului nostru. Poate ca pretul ar fi un inconvenient pentru unii dintre voi, insa cand pui la socoteala ca e vorba de viata ta, cred ca nu mai conteaza banii si oricum daca e sa o spunem pe sleau: orice lucru bun se plateste.

Nu putem decat sa ii dam nota maxima acestui ghidon si sa il recomandam cu caldura oricui !

Text, test si foto: Vlad Sabau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.