Sunt sigur ca aproape toti ati auzit de Crank Brothers, poate ati si folosit. Cei dintre voi care vreti sa aveti bike-uri usoare sunt sigur ca v-ati orientat inspre Crank Brothers Eggbeater.

Insa fiind de atatia ani pe piata, firma Americana a decis sa vina cu niste imbunatatiri, iar noi am avut ocazia sa testam noile pedale Eggbeater 3, care vor inlocui incepand cu sezonul 2011, modelul actual SL. Fiind norocosi am prins o varianta foarte limitata produsa doar pentru editia din acest an a Eurobike-ului care nu vor fi disponibile pe piata (insa doar in materie de culoare).

Desi teoretic ele ar trebui sa aiba 278 de grame, trebuie sa punem 3 grame in plus pentru modelul nostru, insa nu e deloc tragic. Daca toti ar fi macar la fel de precisi, ar fi foarte bine. Atat corpul pedalei cat si axul sunt din otel, pentru o rezistenta crescuta. Arcul este tot din otel, unul special, fiind din seria 300.

Pentru ca se stie ca modelele actuale si trecute nu erau foarte rezistente in timp, noile Eggbeater au un interior schimbat, folosind doar rulmenti inchisi si mai multe garnituri ! Nu este prima companie care face acest pas, insa este unul important, trecand peste multe idei de marketing in favoarea rezistentei in timp. Pentru a confirma toate acestea Crank Brothers ofera o garantie de 5 ani pentru aceste noi produse.

Cei care au folosit EggBeater stiu ca poti sunt foarte bune in conditii de noroi, avand un clearance foarte bun, si folosind rulmenti si noi garnituri, riscul de a intra apa inauntru scade.

Folosind aproximativ 2 saptamani aceste pedale, nu am avut nici un fel de probleme cu ele, feelingul ramanand la fel ca si pana acum, dupa acest timp le-am desfacut si am ramas putini surprinsi. Chiar nu a intrat apa in ele desi am prins niste zile destul de ploioase.

Nu am avut ocazia sa le lovim de pietre sau radacini, lucru care vi-l recomandam si voua, pentru ca in astfel de conditii orice pedala poate avea de suferit.

Comparand cu alte pedale, pretul lor este accesibil, insa un dezavantaj este faptul ca pedala foloseste un singur arc pentru toate cele patru parti in care le poti “incaleca”.

Insa daca doresti sa poti baga piciorul in pedala in orice conditii meteo, si vrei sa mai scazi grame fata de pedalele tale vechi, Crank Brothers Eggbeater e o idee excelenta. Pentru ceva mai mult, gen all mountain, puteti sa incercati noile modele Candy, despre care va vom povesti intr-un articol viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.