Sunt din ce in ce mai putine zile pana la a patra editie a Maros Bike Marathon, un eveniment care a intrat in atentia si preferintele celor mai multi ciclisti pasionati de anduranta.

Si in acest an maratonul va avea loc in ultima duminica a lunii septembrie, mai exact pe 26, oferind posibilitatea de a participa la unul dintre cele doua trasee alese in Muntii Gilaului de catre sportivii echipei Maros Sport. Varianta scurta, “Open Race” se intinde pe o distanta de 50 km cumuland 1730 m altitudine in timp ce varianta lunga de “Marathon” este cu adevarat o proba de maraton asa cu prevede regulamentele internationale, intinzandu-se pe o distanta de 80 km si nu mai putin de 2600 m total ascensiune.

Ambele se desfasoara intr-un decor montan cat se poate de frumos, rezultand nu doar un traseu solicitant ci si unul care va incanta privirile si care ii va face pe multi sa spuna “a meritat tot efortul!” Clubul Sportiv Maros vine la fiecare editie cu ceva nou, astfel in acest an Maros Bike Marathon este inscris in calendarul UCI class 3, oferind astfel premii in bani si puncte internationale in clasamentul mondial sportivilor licentiati si tot odata clasificari separate pentru “hobby” vs “profi” la distanta lunga. De-asemenea in urma anularii primei etape programate la Miercurea Ciuc,
proba de 80 km de la Maros Bike Marathon va conta ca prima etapa in Romanian MTB XCM Gran Prix, unde primii 25 clasati la fiecare categorie vor cumula puncte nationale in clasamentul general.
O alta noutate este schimbarea unei sectiuni de coborare din traseul scurt, considerata periculoasa din cauza cresterii traficului auto si totodat destul de monotona, cu o sectiune ce variaza atat ca si profil de altitudine cat si din punct de vedere al solului si al privelistii. Astfel traseul scurt primeste un plus de 130 m in altitudine fata de anul trecut si mai putina sosea.

Si in acest an Maros Bike Marathon il are ca sponsor principal pe MAROS SPORT, distribuitor pentru Romania al brand-urilor de renume precum Cannondale, Focus Bikes, Univega, Drag Bicycles, BBB Parts si Continental care va oferi premii in bani si in produse. Premii importante vor fi oferite la aceasta editie si de GARMIN Romania. La buna desfasurare a evenimentului va contribui si MITSUBISHI MOTORS, Crucea Rosie si Transsylvania Off Road Club.

Pentru mai multe informatii vizitati pagina oficiala a concursului.

Maros Bike Marathon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.