Castigatorul Turului Frantei de 3 ori, spaniolul Alberto Contator, a fost suspendat astazi dupa ce a fost testat pozitiv.

Uniunea Ciclista Internationala (UCI) a anuntat ca sportivul a fost suspendat temporar dupa ce a fost testat pozitiv cu clenbuterol. Substanta a fost gasita in urina pe data de 21 Iulie in timpul unui control in Turul Frantei.

Contador a declarat ca “este un caz de contaminare a mancarii, in care eu sunt o victima“, care a parut ingrijorat si speriat, in cadrul unei conferinte de presa in orasul sau Pinto, in apropiere de Madrid. El a mai spus ca putina cantitate de clenbuterol a fost prezneta intr-o carne care a mancat-o inainte cu o zi si in ziua controlului.

Carnea a fost cumparata din Spania, insa nu a spus exact de unde, insa Contador a mai spus ca este singurul testat pozitiv dintre cei care a mancat aceasta carne.

De asemenea ¬†Contador a mai declarat ca “UCI a spus ca se confrunta cu o contaminare a mancarii…. si ca e clar o grleseala“. De asemena superstarul spera ca ” UCI va intelege ca este un caz special care trebuie examinat atent si sa se ia o decizie corecta

Clenbuterolul este o substanta care ajuta la scaderea greutatii, la respiratie fiind astfel un “nitro” care de asemenea ajuta la cresterea puterii.

In legatura cu asta sportivul spaniol a spus ca “cantitatea detectata este infirma” si ca “UCI este in tratative cu Agentia Modiala Anti-Doping pentru ca sistemul sa fie revizuit” asta pentru ca s-au gasit 50 picograme (1picogram este a miliarda parte dintr-un gram) ceea ce cu 400 de ori mai putin ca aceasta substanta sa aiba un efect in imbunatatirea performantelor, cel putin teoretic.

In ziua de dupa test Contador a luat un avans impresionant la general dupa ce a venit in acelasi timp cu contracandidatul Andy Schleck pe varful Col du Tourmalet.

In penultima etapa, la contratimp, Contador a castigat fata de Schleck 39 de secunde.

Insa ca precedent, sportivul chinez Fuyu Li, care era in echipa lui Lance Armstrong, Radio Shack, a fost suspendat in Aprilie pentru un test similar cu clenburetol in Aprilie, desi i-a fost luata aparare de expertul Olandez in anti-doping Douwe de Boer, care a declarat ca e clar vorba de o contaminare si nu e ceva deliberat.

Insa pana la o ancheta completa nu se va lua nici o decizie finala in cazul lui Contador.

© AFP/Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.