Clubul Sportiv Maros  va invita la a patra editie a maratonului clujean de mountainbike “MAROS BIKE MARATHON” – 26 septembrie 2010.

Organizator:
Clubul Sportiv Maros, sub egida Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon si aUniunii Cicliste Internationale.

Nivel de participare:
-International. Este primul maraton organizat in Romania care este inclus in calendarul UCI, contand ca si clasa 3 de competitie. Acest fapt presupune acordarea de puncte UCI in clasamentul mondial primilor 5 sportivi licentiati, Barbati si Femei si premii in bani conform UCI.
-National. Este primul maraton din circuitul Romanian Gran Prix, unde primii 25 de concurenti de la fiecare categorie inscrisa la distanta de 80 km puncteaza in clasamentul national, acordandu-se tricou de lider fiecarei categorii.

Locul de desfasurare
Lacul Gilau (Motel Gilau), jud. Cluj, Romania. Pentru mai multe detalii accesati rubrica “Localizare.

Traseu
Asa cum v-am obisnuit si in 2010 va oferim posibilitatea de a alege intre doua lungimi de traseu, ambele desfasurate pe  drumurile forestiere, de legatura intre satele din Muntii Gilaului. Traseele se desfasoara pe ruta Gilau – Muntele Rece – Balta – Racatau – Creasta Muntelui Ijar – Pape – Tarnita – Gilau.
– Traseu Marathon 80 km, 2660 m total asc, alt. max. 1360 m, alt. min 420 m
– Traseu Open Race 50 km, 1500 m total asc, alt. max. 1130 m, alt. min 420 m
Mai multe detalii, incluzand harta, track GPS si descriere la rubrica “TRASEE

Categorii de participanti:
> Marathon:
80 km UCI – ELITE MEN (Barbati licentiati)*
80 km UCI – ELITE WOMEN (Femei licentiate)*
80 km Hobby Men 19-29 (Barbati Amatori 19-29 ani)
80 km Hobby Men 30-39 (Barbati Amatori 30-39 ani)
80 km Hobby Men 40+ (Barbati Amatori peste 40 ani)
80 km Hobby Women 19+ (Femei Amatori peste 19 ani)
> Open Race:
50 km Juniors Men (Juniori baieti peste 15 ani)**
50 km Men 19-29 (Barbati 19-29 ani)
50 km Men 30-29 (Barbati 30-39 ani)
50 km Men 40+ (Barbati peste 40 ani)
50 km Women 15+ (Fete peste 15 ani)**

NOTA:
*Pentru a concura in competitia UCI (la categoriile Elite) sportivii trebuie sa detina licenta internationala UCI. Pentru restul categoriilor participarea este posibila pe proprie raspundere, participantii trebuind sa semneze cum ca sunt in buna stare fizica si ca detin o asigurare de accidente. (a se citi regulamentul)
** Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere/validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti si autentificat de catre un notar public.
Varsta pentru stabilirea categoriei se considera varsta implinita pana la sfarsitul anului in curs. Exemplu: Daca in 31 decembrie impliniti 30 ani, veti participa la categoria 30-39.
Categoriile de la distanta de 80 KM puncteaza in clasamentul national Romanian Gran Prix.

Inscriere
Se poate face ONLINE, incepand cu 01.08.2010 completand formularul disponibil la sectiunea “Inscriere concurenti” sau se poate face la fata locului completand formularul disponibil, in timpul programului prezentat mai jos. Inscrierea se va putea face de-asemenea si la magazinele Maros Bike incepand cu data de 01.08. 2010. Cluburile Sportive pot trimite lista cu sportivii care doreste sa-i inscrie, prin e-mail sau fax 0264 410 779, incluzand detalii pentru fiecare: nume, localitate, cnp, cod UCI, categorie, telefon.
Taxa de inscriere
Se poate achita prin transfer bancar, la magazinele Maros Bike sau la fata locului in timpul programului afisat mai jos. Taxa difera in functie de perioada achitarii si distanta aleasa astfel:
– 80 KM – taxa 70 lei pana in 21.09.2010 (prin transfer bancar sau la magazinele Maros Bike) sau 90 lei la fata locului conform programului
– 50 km – taxa 50 lei pana in 21.09.2010 (prin transfer bancar sau la magazinele Maros Bike) sau 70 lei la fata locului conform programului

Plata prin transfer bancar se va face in contul:
Clubul Sportiv Maros
CIF: 22224700
IBAN: RO17 BTRL 0130 1205 E544 84XX
Banca Transilvania
La detalii va rugam sa specificati “Inscriere Maraton” si Numele Dvs.

Validarea inscrierilor
Se va face prin semnarea inscrierii dupa achitarea taxei de inscriere si preluarea pachetului de inscriere, la fata locului conform programului.
Pahetul de inscriere contine: numar de concurs si cip atasat (cipul treuie returnat), harta, profil traseu pentru ghidon, alimente pe traseu si la sosire, o portie de mancare dupa concurs, simbol de participant (tricou sau medalie), asistenta medicala, recuperare in caz de abandon (la cerere).

Program:

Sambata 25 septembrie
17:00-21:00 – Inscrierea si validarea inscrierilor
18:00-20:00 – Antrenamente libere
20:00-22:00 – Proiectii filme marosbike.tv

Duminica 26 septembrie
08:00-09:00 – Inscrierea si validarea inscrierilor
10:00 START – toate categoriile
18:00 Premierea

Premii:
Se acorda premii in bani conform UCI (europe b) pentru Elite si premii in produse si bani pentru primii trei la restul categoriilor. Detalii in curand.

Puncte de alimentare:
Vor fi cinci puncte la traseul lung si trei la traseul scurt. La punctele de alimentare veti gasi apa, sucuri isotonice, banane, lamai, batoane ciocolata, etc.

Cronometraj:
Cronometrarea acestui eveniment este realizat de catre Tempo Sport Ltd, cu echipament J-Chip, unul dintre cele mai bune sisteme de cronometrare din lume. Fiecare participant va primi un transponder (chip) care cantareste doar cateva grame si care va fi atasat la numarul de concurs.  Astfel clasamentul pe categorii va fi afisat la finalul cursei pe monitorul comentatorului iar rezultatele vor fi disponibile in doar cateva minute. Dupa sosire, fiecare participant este obligat sa returneze chip-ul in caz contrar va fi descalificat si va trebui sa achite suma de 20 EURO.

Arbitraj:
Comisar UCI: Tiberiu Macavei
Comisari nationali si voluntari

Director de cursa:
Elisei Miron

Anulari! In caz de forte majore organizatorii isi rezerva dreptul de a anula competitia. Participantilor inscrisi li se va returna taxa de inscriere dar nu si alte costuri adiacente (transport, cazare, masa, etc).

nota: Organizatorul isi rezerva dreptul de a aduce modificari asupra informatiilor afisate pe site, a regulamentului, programului, etc. Aceste modificari vor fi aduse la cunostinta participantilor pe site cu minim 7 zile inainte concursului, sau in caz extrem cel tarziu la preluarea numerelor de concurs.

One thought on “Maros Bike Marathon 2010

  1. Florentzo

    Pe departe cea mai frumoasa competitie la care am participat in 2009.
    Sper ca anul acesta sa fie cel putin la fel de fain.
    Multa bafta la organizare !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.