Dupa ce in ultimii ani, Sram a dominat clar piata prin grupul Red, cei de la Campagnolo vin pentru sezonul 2011 cu noul grup Super Record mult mai usor.

Spunem mult pentru ca un pasionat de grame va tine cont de orice posibilitate de a reduce greutatea totala a bicicletei sale. Cei de la Campa spun ca noul grup, care va avea putin sub 1900 de grame, are piese ce au fost usurate si optimizate pentru a functiona mai bine.

Manetele de frana vor avea doar 330 de grame, iar designul acestora este modifcat putin, pentru a avea un grip mai bun in orice conditii. De asemenea gripul va fi facut dintr-un cauciuc anti alergic, rezistent la radiatiile UV, care va fi disponibil in 3 culori: rosu, alb si negru.

Angrenajul va avea un nou tip de placi: XPSS care va facilita schimbarea vitezelor, precum si rezistenta acestora. Acesta va avea 680 de grame variatna standard sau 640 de grame cu hardwearul de titan.

Noul schimbator de spate Super Record, va fi construit aproape in totalitate din carbon si nu va cantari mai mult de 155 de grame. Schimbatorul fata va avea 72 de grame si va fi disponibil in 3 variante: braze-on, si in prinderi de 32 si 35mm.

Pinioanele vor veni in 5 variante: 11-23, 11-25, 11-27 si 12-29. 6 dintre cele 11 pinioane vor fi facute din titan. Lantul va avea 239 de grame.

Franele vor avea doar 272 de grame.

De asemenea pentru 2011 vor fi revizuite si grupurile: Record si Chorus.

foto: Campagnolo / light-bikes.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.