V-am mai povestit noi intr-un post anterior despre cei de la Recon. In prezent ei au cele mai usoare pinioane atat pe 9 cat si pentru 10 viteze de mtb, dar si de sosea.

Astazi vom prezenta pinioanele de 10 viteze, un trend destul de nou pe piata, insa care castiga teren si in tara noastra. Pentru a facilita trecerea la noua moda, Recon a facut si un sistem grip shift (care cei de la Sram prin XX) nu-l au, sau nu vor sa-l puna pe piata. El este compatibil cu schimbatoarele Shimano si din ce am vazut noi, functioneaza bine cu modelul XTR Shadow, chiar si pe pinionul de 36.

Noi vom testa in lunile ce urmeaza aceste noi pinioane pe 10 si va vom impartasi  din experienta noastra astfel ca voi aveti parte de cele mai importante detalii despre aceste produse.

De asemenea pentru cei care nu vor sa treaca pe 10, Recon ofera si o varianta pe 9 viteze a acestor pinioane cu o combinati 11-32 sau 11-34.

Pinioanele au o constructie asemanatoare cu cele XX, sau mai bine zis Sram a “imprumutat” idea celor de la Recon, pentru ca ei au pe piata aceste pinioane inainte ca Sram sa isi lanseze gama XX. Pinioanele sunt facute full CNC si au un tratament special pentru a rezista mai bine in timp. Cu siguranta nu vor rezista cat niste pinioane de otel, insa avand in vedere greutatea, adica intre 150 si 160 de grame, care e cu 45% mai mica decat in cazul pinioanelor XT pe 9 sau a celor Sram PG990, e un lucru de care pasionatii de grame s-ar bucura. Sunt confectionate dintr-un singur blog de aluminiu, doar ultimul pinion fiind din otel si separat fata de grup. Lock-ring-ul este tot din aluminiu. Combinate cu lantul KMC X10SL sau X9SL pentru cele de 9 pinioane, noi zicem ca e de efect, pe langa faptul ca e foarte usor.

Pe piata gripurile se vand cu sume intre 55 si 65 de euro iar pinioanele de aluminiu undeva la 105-115 euro in functie de comerciant. Momentan in Romania nu avem un dealer Recon, insa noi speram ca nu va mai trece mult timp pana cand acesta va “rasari” chiar daca criza oarecum se adanceste iar TVA-ul creste…

Sa speram ca pana revenim noi cu un review asupra acestor produse, guvernul nu va mai taia din pensii sau din salarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.