Revenim si noi cu teste, dupa ceva pauza, poate putin cam lunga. Astazi va vom prezenta un test facut la placutele de frana disc Ashima S.O.S.Ce inseamna mai precis S.O.S.? E un timp nou de placute multi compound. Sintered – Organic – Sintered.

Inainte de monta si de a testa aceste placute am fost putin sceptici in privinta performantelor insa se pare ca ne-am inselat. Au fost testate pe 3 frane: Magura Marta, Avid Juicy Ultimate si Shimano XTR, toate avand discuri Ashima Airotor. Am avut parte la teste si de noroi, praf, apa, coborari tehnice si abrupte sau de viteza.

Partile exterioare a sabotului, adica cele Sintered se uzeaza mai greu, curata discul si prind foarte bine la temperaturi mai mari, iar partea organica din mijloc ofera o modulatie si o forta excelenta la viteze mai mici. De notat este faptul ca in conditii de umezeala nu scartaie precum sabotii originali, ceea ce este un plus.

Singurul minus notabil ar fi uzura: se uzeaza cam cu 15-20% mai repede decat sabotii standard, in functie de conditiile atmosferice si de cat franezi, insa pentru saboti care ofera o modulatie si forta mai mare, se poate spune ca e insesizabil.

De aceea nu putem decat sa recomandam acest tip de placute ca fiind un excelent produs aftermarket, indispensabil oricui care cauta ceva bun.

Ashima produce placutele multi compound pentru mai multe frane, lista completa putand fi vizitata la ei pe site.

foto & text: Vlad Sabau

One thought on “Test: Placute de frana Ashima S.O.S.

  1. Radu

    Am testat plăcuţele SOS cu frâne XTR şi rotoare Airotor la maraton la Geiger şi pot să spun că sunt foarte impresionat. În condiţiile de noroi, umezeală şi frig din concurs, au prins excelent în orice moment şi nu am avut nicio problemă de fading. Super.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.