Recon este o companie care a luat fiinta in Taiwan in 1985. Ea s-a axat si se axeaza in special pe pinioane de MTB si Sosea din titan, aluminiu si otel.Ca sa o luam de la mic la mare, pinioanele lor de titan sunt ceva mai usoare chiar si decat Shimano XTR, mai precis 50 de grame in plus pentru grupul de pinioane a celor de la Shimano (comparand variantele 11-32 a ambelor firme).

Acum ca noul trend duce spre 10 pinioane si la MTB, cei de la Recon s-au adaptat pietei, desi acum 8-9 ani ei au fost primii care au lansat un grip-shifter si un set de 10 pinioane, deci cu mult timp inaintea altor firme, mai jos avand chiar prilejul a vi-l prezenta:

Cei din cadrul companiei, de-a lungul anilor au imbunatatit produsul, astfel ca acum se pot lauda cu un set de pinioane si manete de schimbator foarte usoare: 11-36 (210grame) 11-12-14-16-18-21-24-28-32-36, pinionul de 36 fiind de aluminiu. Manetele de tip grip shift, ceea ce cei dei la Sram au neglijat, pana in acest moment pentru grupurile lor de 10 viteze, au aproximativ 95 de grame ! Ca sa continuam comparatia cu Shimano XTR, acestea au 215 grame. Deci o economie substantiala la un pret mai accesibil.

Singurul lucru negativ, daca se poate spune asa, este faptul ca manetele de schimbator functioneaza doar cu schimbatoare Shimano. Cei de la Recon lucreaza in acest moment la manetele compatibile cu Sram.

Indata ce vor aparea noutati, noi promitem sa va tinem la curent ! Pana atunci puteti vizita site-ul producatorului pentru mai multe detalii printr-un simplu click AICI

info si foto: Recon

2 thoughts on “Pinioane de titan de la Recon

  1. Florentzo

    Am avut ocazia sa vad niste Recon titan…
    Pre multe nu pot sa spun. Ma rezum la a puncta faptul ca dintr-o privire iti dai seama ca sunt niste jucarii reusite 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.