Acum vreo 2 saptamani v-am prezentat primele imagini cu noul cauciuc al faimosului brand German, Continental. Dar ne tinem de treaba si am facut rost de si mai multe fotografii ale noului model X-King. Cel putin inca asa scrie pe el.

Daca sunteti familiarizati cu modelele Continental acesta este un “amestec”, daca ne e permis sa folosim aceasta expresie, intre Race King si Mountain King. Din ce am inteles profilul nu este batut in cuie 100%, insa imaginile urmatoare va vor face o idee despre cum va arata noul cauciuc.

Prima impresie conteaza si noua cel putin ne-a lasat cu zambetul pe buze. Noul model va “imprumuta” volumul Race King-ului pentru un confort sporit si crampoane asemantoare Mountain King-ului, insa ceva mai mici. Astfel ca va fi un cauciuc care va rula rapid, insa va avea grip in conditii dificile.

Dupa cum sunt obisnuiti cei de la Topeak Ergon, ei testand acum cativa ani Race King-ul pentru prima data la Offenburg, nici X-King-ul nu a ratat faimosul traseu.

Noi credem ca noul model va fi un real succes, pentru cei care nu au mai folosit un cauciuc de la Conti, dar in special pentru cei obisnuiti cu calitatea oferita pana acum. Sa vedem insa gramajul X-King-ului si pretul de raft.

Va lasam sa vedeti si voi imaginile.

foto: Jeff Kerkove

3 thoughts on “Continental X King Prototype – part. 2

 1. Vasi

  Copie fidela dupa Rocket Ron 😉

  • light-bikes

   Nici pe departe daca te uiti AICI

 2. zemi

  CORECT! Spatii mult mai mari pe calea de rulare la Rocket Ron! La X-King sunt 1-2mm la fiecare craompn, la Race King sunt acei 1-2 mm si 3-4 mm la urmatoarele crampoane! Oricum pare ca autocuratarea de noroi sa fie mai buna ca la Race King! (unde Rocket Ron pare sa fie si mai bun…spatii mai mari)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.